Slovenija
12 ogledov

Stkali so nove prijateljske vezi

Črnogorski otroci so se v nekaj dneh močno navezali na dolenjske vrstnike in nji Žurnal24 main
Mednarodni obisk. Otroci iz mesta Herceg Novi so en teden preživeli v dolenjski prestolnici.

Novo mesto. “V tednu zimskih šolskih počitnic je šest družin iz Uršnih sel, Stranske vasi in Novega mesta gostilo deset otrok iz otroškega doma v Bjeli. Gre za otroke, ki nimajo staršev ali pa ti zanje iz različnih vzrokov ne morejo skrbeti,” pojasnjuje Branka Bukovec iz Društva za razvijanje prostovoljnega dela (DRPD) Novo mesto. Mladi od devetega do 15. leta so preživeli čudovit teden v mestu in na podeželju, med drugim so se učili hiphop, si ogledali mesto, se preizkusili kot sitotiskarji in natisnili celo svoje majice.

Dolenjska prestolnica je s črnogorskim Herceg Novim pobratena že več kot 30 let, DRPD pa je tovrstno izmenjavo pripravilo drugič. “Otroci, ki so letos prišli k nam, niso isti kot lani. Še posebno bi se radi zahvalili našim družinam gostiteljicam, ki so pokazale velik interes in cel teden na lastne stroške skrbele za te skromne črnogorske otroke,” dodaja Bukovčeva. Tretji obisk pripravljajo za prvi teden v juliju, družine, ki bi želele biti gostiteljice, pa dobijo več informacij prek e-pošte drpdnm@yahoo.com.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.