Slovenija
19 ogledov

Sto voznikov ob izpit

"Slišim, da so sodniki za prekrške vse manj prizanesljivi do prekoračitev hitros Žurnal24 main
Občinski radar. V Kranju na kritičnih točkah za petino preseženih omejitev hitrosti manj.

Blizu sto voznikom od skupaj dva tisoč, ki jih je v slabem letu ujel občinski radar, grozi prepoved vožnje ali odvzem vozniškega izpita. Kranjski medobčinski inšpektorat ob tem ugotavlja, da je po prvem valu plačilnih nalogov število primerov presežene omejitve hitrosti občutno padlo.

2 tisoč voznikov se je v slabem letu ujelo v kranjski občinski radar.

Manj preseganja omejitev
“Menim, da je bila uvedba občinskega radarja upravičena. Ne zgolj zato, ker bi bil nakup finančno pokrit, temveč zaradi opaznega zmanjševanja hitrosti,” pravi vodja medobčinskega redarstva Slavko Savič. “Odkar smo izdali prve plačilne naloge in so se v časopisih pojavili članki, na najbolj kritičnih točkah naštejemo za petino preseženih hitrosti manj kot prej,” ocenjuje, vesel, da se je še občutneje, za dve tretjini, zmanjšalo število hudih prekoračitev.

Očitke zavrača
Med kaznovanimi vozniki so se v zadnjem času pojavili očitki o neupravičenosti izdajanja plačilnih nalogov za nazaj in celo govorice o oblikovanju civilne iniciative. Slišal jih je tudi Savič. “Delamo v javnem interesu, zakonito in strokovno, zato so očitki neupravičeni,” odgovarja in dodaja, da gre predvsem za ustna opravičevanja in moledovanja, pisnih pritožb pa je manj, kot so pričakovali, in sicer za okrog dva odstotka izdanih plačilnih nalogov.

Ustavili se ne bodo
Da ljudje kazni v glavnem sprejemajo, po Savičevem mnenju potrjuje tudi visoka stopnja plačilne discipline. “Kar 80 odstotkov kazni, izdanih v Preddvoru in Naklu, je že plačanih,” pravi, sicer pa ugotavlja, da gre v primerih najhujših prekoračitev predvsem za mlade voznike do 29 let. V prihodnje pa kljub upadu ne bodo merili nič manj intenzivno. "Ustavili se ne bomo,” je posvaril.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.