Slovenija
20 ogledov

Stojanova in Prpiča pozivajo k odstopu

Žurnal24 main
Novinarji Maga pozivajo Vesa Stojanova in Tomaža Prpiča, naj odstopita z mesta predstavnika zaposlenih v nadzornem svetu Dela.

V Magu opozarjajo, da sta Stojanov in Prpič ob predlogu nadzornega sveta za novega odgovornega urednika "ravnala v nasprotju z interesom novinarjev Maga, ki bi jih v skladu s svojo funkcijo morala predstavljati". Nadzorniki so za novega odgovornega urednika predlagali prav Stojanova, novinarji Maga pa so ta predlog pojmovali kot politični prevzem tednika.

V današnjem pozivu novinarji opozarjajo, da Stojanov ob svoji prijavi na razpis za urednika ni upošteval predhodne javno izražene podpore novinarjev Maga sedanjemu vršilcu dolžnosti odgovornega urednika Silvestru Šurli. S tem je Stojanov po mnenju novinarjev "deloval izključno za interes kapitala in zoper interes zaposlenih novinarjev Maga", enako pa naj bi ravnal tudi Prpič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.