Slovenija
37 ogledov

Stomilijonska izguba ob prodaji "Lovšinovega" terminala

andrej lovšin Barbara Milavec
Intereuropa. Ruski terminal Čehov, ki je družbo stal 144 milijonov evrov, so prodali za 45 milijonov evrov.

Iz koprske logistične družbe Intereuropa so sporočili, da jim je končno uspelo prodati nasedlo rusko naložbo, terminal Čehov. Zakrivil jo je nekdanji predsednik uprave Intereurope Andrej Lovšin, ki ga družba zaradi te – pa tudi zaradi naložbe v Ukrajini - odškodninsko toži. Kupec je družba UCTAM LLC RU iz Rusije, ki spada v skupino Unicredit. Intereuropo je terminal stal 144 milijonov evrov (po nekaterih informacijah pa celo 150 milijonov evrov), zanj pa je iztržila 45 milijonov evrov.

Pravi kupci "skriti"

Za Unicreditovo družbo pa naj bi po pisanju Dnevnika stali "pravi" kupci, ki so že od vsega začetka sodelovali pri poslu. Med tistimi, ki so pri naložbi sodelovali, je sicer tudi Janez Škrabec iz Rika. Ta prav danes podpisuje 140-milijonsko pogodbo z družbo Zvezda iz Sankt Peterburga o projektiranju, gradnji in opremi nove tovarne, poročajo Finance.

Pogoj za dokapitalizacijo

"S tem so izpolnjeni vsi pogoji, da lahko banke upnice realizirajo dokapitalizacijo družbe s konverzijo dela terjatev v kapital. Posledično se bo zadolženost družbe Intereuropa, d. d., bistveno znižala. Tako bo proces finančnega prestrukturiranja družbe zaključen, banke upnice pa bodo postale večinske lastnice družbe," so sporočili iz Intereurope, ki jo vodi Ernest Gortan.

Komentarjev 7
  • vest 19:28 28.november 2012.

    Imel je samo pokvarjene pokrovitelj, ki so ga ustoličili. Mogoče bodo celo kupili terminal za drobiž z denarjem prelitim v davčne oaze. Dejansko bi moral odgovarjat tudi tisti, ki ga je kot nadrejeni postavil na to mesto.

  • feferon 17:42 28.november 2012.

    Če tak človek rabi svetovalce, potem ni pravi človek za sklepanje poslov. Vsak privatnik si mora sam brez svetovalcev izračunati ali bo imel kaj od posla. S tujim kur..m je najlažje po koprivah mahat. Zarubit mu je treba vse do spodnjih gat!

  • DUSANJ2000 17:12 28.november 2012.

    Ali veš kdo pa je sedaj direktor SOVE in iz kje je prišel. Vprašaj Janšo.