Slovenija
16 ogledov

Stop povezovalni cesti

V sobotnem Žurnalu smo opozorili, da se cesta gradi na črno in da bi moral inšpe Žurnal24 main
Inšpektor. Ustavil je gradnjo ceste brez dovoljenj med Roško in Njegoševo.

Gradnja povezovalne ceste med Roško in Njegoševo cesto je po včerajšnjem obisku gradbenega inšpektorja zastala.

Že v sobotnem Žurnalu smo opozorili, da Mestna občina Ljubljana (MOL) za gradnjo nima ne dokončnega ne pravnomočnega gradbenega dovoljenja, zato bi jo lahko inšpektor kaznoval z globo od 1.500 do 30 tisoč evrov, poleg tega pa izrekel ukrep ustavitve gradnje in naložil odstranitev nelegalno izvedenih del. Podrobnosti o ukrepih inšpektorja sicer pričakujemo danes.

Počakali bodo do 23. maja
MOL ceste ne bi smela graditi, ker so se štirje ljudje pritožili na izdano gradbeno dovoljenje.

“Cesto bomo mirno gradili naprej, ker sem prepričan, da so vse te pritožbe privlečene za lase. Najprej pa bomo počakali do 23. maja, ko ima ministrstvo za okolje in prostor rok, da poda svoje mnenje o pritožbah,” je sinoči za Pop TV pojasnil ljubljanski župan Zoran Janković.

Prvi mož MOL tudi ni prepričan, da bodo kazen dobili, če pa bodo, jo bodo plačali.

Zakon o graditvi objektov sicer jasno določa, da se z globo do 30 tisoč evrov kaznuje investitor, “če naroči gradnjo objekta ali izvajanje del v zvezi s spremembo namembnosti, pa pred začetkom del ne razpolaga vsaj z dokončnim gradbenim dovoljenjem”.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.