Slovenija
134 ogledov

Stop za vetrnice

slovenija06.02.09....vetrnica...vetrna elektrarna...veter...turbine...foto: isto iStockphoto
Agencija za okolje zavrnila soglasje.

Agencija RS za okolje je zavrnila izdajo okoljevarstvenega soglasja za vetrnice na Volovji rebri, ki jih načrtuje Elektro Primorska. Razlog za zavrnitev je, da investitorju ni uspelo dokazati, da poseg ne bo imel čezmernih vplivov na določene živalske vrste (beloglavi jastreb, planinski orel, sršenar, širokouhi netopir, gozdni jereb in evrazijski ris), menijo v Društvu za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije (DOPPS). Odločba po njihovem pomeni začetek konca deset let trajajočega nesrečnega primera.

V Elektru Primorska bodo odločbo proučili, a še zmeraj ocenjujejo, da je Volovja reber ena od primernejših lokacij za izkoriščanje energije vetra v Sloveniji.

Komentarjev 6
  • mb 07:07 09.maj 2013.

    ta država potrebuje diktaturo. toliko demokracije ne penesemo. slovenija me sponimja na neko zakotno afriško državo, kjer so na ablasti vrači različnih plemenprostovoljno se javim za diktatorja, da počistimo to sodrgo in naredimo državo moderno ( in ljudem ...prikaži več ter okolju projazno )

  • chilli24 07:00 09.maj 2013.

    Najprej vsem zaposlenim na agenciji za okolje odklopiti elektriko in prepovedati jim vožnjo z avtomobili, nato pa naj na agenciji oni dokažejo da bo poseg imel čezmerni vpliv na okolje in živali. Mater samo pri nas imamo tako butaste ptiče ...prikaži več da se zaletavajo v vetrnice, drugje po svetu teh problemov ni.

  • dragec 06:34 09.maj 2013.

    mA NA TEJ AGENCIJI VSE SAM GNOJ DO GNOJA - UKINIMO TO NEUMNO AGENCIJO