Slovenija
16 ogledov

"Stopili smo jim na prste"

(Foto: Nino Verdnik) Žurnal24 main
Premier Pahor je napovedal, da bo prihodnji teden vlada sprejela zakon o varovanju konkurence, izšel pa bo tudi razpis za novega direktorja urada.

"Sem zadnji, ki sem presenečen nad padcem podpore vladi. Na to sem pripravljen osebno in vlada v celoti," je po današnji seji vlade nizko podporo vladi komentiral premier Borut Pahor. Dodaja, da vlada izvaja ukrepe, ki morajo biti sprejeti, če želimo iziti iz krize.

Padec podpore vladi si razlaga takole: "Dregnili smo v številne lobije in omrežja, stopili na prste mnogim vplivnežem. Ustvarja se negativno vzdušje do vlade. To delo je težko in odgovorno. Iz predalov je padlo mnogo okostnjakov iz časa tranzicije."

Veliko, a nekvaliteten

Ta hip ga najbolj skrbi pokojninski zakon: "Ni ga bilo lahko pripraviti. Vlada je bila v dilemi, ali podaljšati pogajanje s sindikati, a ga prekinila, ko je kazalo, da to ne gre več nikamor." Socialni dialog je ocenil precej ostro: "Socialnega dialoga je bilo kvantitativno veliko, a je bila njegova kvaliteta nizka."

Ljudi opozarja, naj preden gredo na referendum, premislijo, da je "ta ukrep njim v prid. Nismo ga naredili zaradi vplivov nekih forumov. Zaradi nje je naša bonitetna ocena višja."

Pahor bere forume
Po spletnih forumih vidi, da ljudje vedno bolj razumejo, kaj prinaša zakon o malem delu. Tudi pri pokojninski reformi vedno bolj razumejo, da "dela vse manj zaposlenih, a vse več upokojencev. Če ne bo prišlo do sprememb, bomo pač imeli nepravično obremenitev. To po mojem mnenju ni pošteno."

Se pa po Pahorjevem opozicija zaveda, da bodo morali, če v tem mandatu pokojninska reforma ne bo sprejeta, le-to sprejeti oni v prihodnjem mandatu.
Predlog sindikatov, naj se dvigne minimalna plačo za 30 evrov neto, je komentiral z besedami: "Če ljudje za dostojno življenje ne morejo zaslužiti s svojim delom, potem enačimo delo z nedelom."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.