Slovenija
38 ogledov

Stopnišče bi prestavili

Spodnji del stopnišča je precej zdelan. Delno je porušena tudi kamnita ograja. P Žurnal24 main
Rekonstrukcija. Spodnji del stopnišča po novem bližje kranjskim rovom.

Še ta mesec naj bi bilo po predvidevanjih kranjske mestne uprave izdano gradbeno dovoljenje za rekonstrukcijo stopnišča na Poti na kolodvor v Kranju. Na njem sicer že dlje časa stoji znak, ki prepoveduje dostop na gradbišče, dela pa stojijo.

Prestavitev
Obnovo stopnišča, ki vodi od mestnega jedra do vznožja Jelenovega klanca, naj bi lani končali, vendar pa so jo na predlog nekdanjega župana Vitomirja Grosa prekinili. Predlagal je namreč, da bi spodnji del stopnišča zaprli in ga premaknili bližje vhodu v kranjske rove.

Za zaščito lip
Gros pravi, da je rekonstrukcijo predlagal zaradi drevoreda lip, ki stoji pod stopniščem. Nevarno visi na cestišče, pojasnjuje Gros in dodaja, da ga želi ohraniti, ustrezno zavarovati in utrditi, da se ne bi zrušilo. "Stopnišče je sicer v občinski lasti, ampak zemljišče v okolici je naše," razloži družinski interes.

Odvisno od proračuna
Gradnja bo odvisna od zagotovljenih finančnih sredstev v proračunu za letošnje leto, opozarjajo pri mestni upravi in navajajo, da bo strošek rekonstrukcije za 50 odstotkov višji od prvotno predvidenega stroška za obnovo. Gros temu oporeka, saj bo stopnišče zdaj krajše, občini pa tudi ne bo treba odkupiti zemljišča, pravi. Prepričan je, da se bo projekt podražil predvsem na račun vnovične obnove zgornjega dela stopnišča.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.