Slovenija
18 ogledov

Storilce okrutnega umora še iščejo

Žurnal24 main
Policisti in kriminalisti še vedno preiskujejo umor v Črnomlju. Za 72-letnika odredili sodno obdukcijo. Opažanja sosedov.

Nova odkritja preiskave včerajšnjega umora v Črnomlju.

Preiskava naj bi pokazala, da so domačini na predvečer umora blizu hiše umorjenega vdovca opazili dva moška v golfu. Vozilo sta parkirala streljaj od hiše in ga tam pustila. Domnevajo, da sta do stavbe pristopila z njene zadnje strani, kar naj bi dokazovale številne stopinje. Na tej strani hiše je namreč travnik, ki je zasnežen.

Poleg mercedesa naj bi s prizorišča umora odnesli tudi 20 tisoč evrov.

Policisti preiskujejo v vse smeri
"Še vedno poteka ogled kraja kaznivega dejanja. Predvidevamo, da bi delo lahko zaključili v večernih urah. Vpeljana je bila sodna obdukcija, še vedno zbiramo obvestila," je za zurnal24.si dejala tiskovna predstavnica novomeške policijske uprave Alenka Drenik

Zaradi namigovanj, da bi storilci lahko pobegnili na Hrvaško, smo Drenikovo vprašali tudi, ali so se v preiskavi povezali s hrvaško policijo. "Lahko rečem samo to, da preiskava poteka v vse smeri," je dejala.

Policisti še vedno iščejo tudi ukraden osebni avtomobil umorjenega 72-letnika,
znamke Mercedes, serije C, tip 200 CDI z registrsko oznako NM G2-710, letnik 2007. Avto je kovinsko sive barve. Vse, ki bi vozilo videli ali o njem karkoli vedeli, prosijo, naj to sporočijo policistom na številko 113, na anonimni telefon policije 080 1200 ali o tem obvestijo najbližjo policijsko postajo.

Moškega zvezali, mučili, pretepli in še ustrelili
Po nekaterih neuradnih informacijah prebivalcev Čnomlja naj bi moškega zvezali, mučili, pretepli in na koncu ustrelili. Živel naj bi sam in bil brez otrok, razlog za napad pa bi lahko bil tudi rop večje količine denarja, saj naj bi bil moški zelo premožen. Drenikova že včeraj ni mogla niti ovreči niti potrditi informacij, ali je bilo uporabljeno tudi strelno orožje, saj preiskava še vedno ni zaključena.

Ležal pod stopnicami, avta ni bilo
Moškega je po naših neuradnih informacijah v jutranjih urah mrtvega pod stopnicami stanovanjske hiše našel sosed. Pred hišo ni bilo lastnikovega mercedesa. Garažna vrata so bila namreč odprta, avtomobila pa v njej ni bilo. Po nekaterih informacijah moški ni bil ustreljen, ampak pretepen do smrti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.