Slovenija
107 ogledov

Štorman le še v Šempetru

gostilna gostišče Štorman Gregor Katič
Zapiranje. Sredi marca narok za stečaj.

 V zadnjih dneh je bil Zvone Štorman, eden od najbolj znanih gostincev na Celjskem, zaradi dolgov prisiljen zapreti gostišče v Šmarju pri Jelšah. S 1. marcem pa mu je pogodbo o najemu odpovedala še lastnica gostišča v Parižljah pri Polzeli, saj naj že od sredine minulega leta ne bi poravnal najemnine.

Pogajanja še potekajo

Kot pravi sindikalist Srečko Čater iz zveze svobodnih sindikatov Savinjske regije, se je lastnica s Štormanom še pripravljena pogajati. Lokal bi bila za primerno ceno pripravljena prevzeti njena hči, s tem pa bi prevzela tudi vse zaposlene in jim zagotovila nadaljnjo socialno varnost. Prav ti so namreč v največji negotovosti. Od nekdaj 76 zaposlenih jih ima delo trenutno le še 19 – tisti, ki delajo pri Štormanu v Šempetru.

Za zaposlene najboljši stečaj

“Stečaj gostinca je zelo verjeten, saj se bojim, da sodišču do 19. marca, ko je razpisan narok, ne bo predložil programa prestrukturiranja in mu ne bo uspelo zagotoviti nadaljnjega likvidnega poslovanja. Po eni strani bi bilo to za delavce najboljše, saj bi bili upravičeni tako do izplačila iz jamstvenega sklada kot do nadomestil za brezposelnost, ko bi se prijavili na zavodu za zaposlovanje,” pravi Čater. Kot dodaja, pa je zaposlenim odsvetoval, da bi po 111. členu zakona o delovnih razmerjih sami dali odpoved, saj bi s tem izgubili 1.800 evrov nadomestila iz jamstvenega sklada. “To pa so skoraj tri njihove mesečne plače,” pojasnjuje Čater.

Komentarjev 4
  • odvetnik 08:48 04.marec 2014.

    ja žalostno od sindikatov da ne ukrepajo!!!!!!

  • PPiikkaa 08:45 04.marec 2014.

    Rešitev za zaposlene: vsak upnik ima pravico predlagati stečaj, torej tudi vsak zaposleni, samo tako bodo prišli do denarja, dokler je še kaj vrednosti (stečajne mase).

  • odvetnik 16:50 03.marec 2014.

    Vse kaže na prisilno poravnavo in delavci se bodo osmrknili pod nosom!! To je naša pravna država!!! Sram me je, da živim v SLO