Slovenija
78 ogledov

Štorman toži zaradi motenja posesti

Zaseg hotela Štorman Gregor Katič
Celjski gostinec Zvone Štorman, ki so mu včeraj odvzeli hotel zaradi neplačanih obveznosti, je vložil tožbo zoper vse vpletene v zgodbo.

Zvonetu Štormanu je v četrtek KBM Leasing zaradi okoli dveh milijonov evrov neplačanih obveznosti prevzel njegov hotel v Celju oz. naj bi ga prodal celjskemu podjetniku Aleksandru Jančarju za 1,5 milijona evrov. Štorman, ki ocenjuje, da je šlo za nezakonito ravnanje KBM Leasinga, je zoper vse vpletene vložil tožbo.

Štorman je v izjavi za medije povedal, da je tožbo vložil zaradi motenja posesti, saj predstavniki KBM Leasinga ob vstopu v hotel niso imeli sodne odločbe o prevzemu in zaprtju hotela. Poudaril je tudi, da je v pogodbi o lizingu natančno zapisano, kako je treba ravnati, če lizingojemalec ne izpolnjuje svojih obveznosti.

Ravnanje KBM Leasinga je Štormana, ki se z gostinstvom ukvarja že 47 let, presenetilo in šokiralo, ob tem pa se sprašuje, kako bo novi lastnik hotela nadaljeval dejavnost, glede na to, da sta celotno zemljišče, na katerem stoji hotel, kot tudi zemljišča okrog objekta v njegovi lasti.

Zapečatili hotel, ki ostaja zaprt

KBM Leasing je v četrtek prostore, blagajne in logistična vozlišča hotela zapečatil, hotel, ki je ocenjen na 4,3 milijona evrov, pa bo ostal zaprt, dokler ne bo natančno pregledano njegovo stanje, inventar in blagajniško poslovanje.

Kot je pojasnil pravni zastopnik KBM Leasinga Franci Matoz, so dosedanjega lizingojemalca neštetokrat vabili, naj poravnava svoje obveznosti, kasneje pa tudi, naj se izseli oz. prepusti hotel v skladu s pogodbo, ki so mu jo odpovedali že v začetku lanskega leta.

Štorman pa ni upošteval pozivov za izselitev, temveč je v hotelu, ki se je pred njegovo vselitvijo imenoval Celeia, še naprej opravljal hotelsko in gostinsko dejavnost. "Njegove obveznosti do KBM Leasinga pa so samo naraščale. Tako nam je preostal samo še ukrep prevzema hotela," je še pojasnil Matoz.

245 dni blokirani vsi računi

Matoz je v četrtkovi izjavi za medije povedal, da je KBM Leasing že februarja lani Štormanu odpovedal pogodbo o lizingu zaradi neplačevanja obveznosti v višini okoli 2,9 milijona evrov. Ker ima Štorman, ki zatrjuje, da so njegove obveznosti bistveno manjše od navedenih, že 245 dni blokirane vse transakcijske račune, se je KBM Leasing odločil problem rešiti. Hotel je tako predal novemu lastniku družbi Administrator, ki pa je hotel do nadaljnjega zaprla. Za to družbo pa stoji že omenjeni Jančar, ki prek družbe Eurotas med drugim upravlja tudi celjski hotel Evropa.

Komentarjev 2
  • sprehajalec 22:52 03.januar 2014.

    Tužiču sve po spisku.

  • Vasilij Vasquez 16:51 03.januar 2014.

    Mislim da bo tukaj težko govoriti o motenju posesti, če je le ta nastala na podlagi zakona (odločbe).