Slovenija
22 ogledov

Stožicam še 180 tisoč

Na lanskem razpisu je fundacija Stožicam namenila 528 tisoč evrov, tokrat pa 180 Žurnal24 main
Fundacija za šport. MOL bo za športne objekte dala okoli 700 tisoč evrov.

Ljubljana. Dvorana v športnem centru Stožice bo po naših neuradnih informacijah na javnem razpisu Fundacije za šport za sofinanciranje gradnje športnih objektov v letih 2011, 2012 in 2013 dobila 180 tisoč evrov. Skupaj bo Mestna občina Ljubljana (MOL) za svoje projekte dobila okoli 700 tisoč evrov – fundacija je sicer razpisala 3,9 milijona evrov.

MOL deset milijonov
Stožice. MOL je za Stožice na javnih razpisih dobila 10,1 milijona evrov. Od tega največ, 9,4 milijona evrov, na razpisu ministrstva za šolstvo in šport. Od fundacije je lani dobila 248 tisoč evrov za ogrevalno dvorano ter 255 tisoč evrov za multifunkcijski igrišči in otoke športa za vse, letos pa 180 tisoč evrov za dvorano.

Tudi za Ilirijo
Med projekti, ki jih je prijavila MOL, bo največ denarja dobila za športnorekreacijske površine ob Savi, in sicer 220 tisoč evrov. Manj, 205 tisoč evrov, bo fundacija namenila za pripravo projektne dokumentacije za plavalni center Ilirija, 60 tisoč evrov pa za projektno dokumentacijo za gimnastični center Pegan-Petkovšek.

Drago Balent, direktor Fundacije za šport, pravi, da bodo uradne rezultate objavili marca, ker morajo najprej o tem obvestiti prejemnike. Ob tem opozarja, da bodo projekti dobili sredstva šele po tem, ko bodo končani. Izpostavlja, da so za dvorano Pegan-Petkovšek že trikrat odobrili sredstva, vendar jih zaradi nerealizacije niso izplačali, podobna zgodba pa se je ponovila tudi z Ilirijo.

Fundacija bo ob tem prispevala še za otoke športa za vse, opremo za športne objekte in univerzitetno športno dvorano v Rožni dolini.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.