Slovenija
51 ogledov

Stožice do novih evropskih milijonov

V Mestni občini Ljubljana bodo varčevali povsod, da bodo lahko pokrili Stožice. Žurnal24 main
Šolsko ministrstvo je za nogometni stadion Stožice odobrilo sofinanciranje projekta v višini 9,4 milijona evrov. Na razpisu za evropska sredstva so pogoreli mariborski in koprski projekti.

Kot so sporočili z ministrstva za šolstvo in šport, so do predpisanega roka 23. 7. 2010 na ministrstvo prispele štiri prijave.

Zaradi neizpolnjevanja razpisnih pogojev je komisija zavrnila vlogi mariborske univerze za gradnjo univerzitetnega športno-medicinskega centra in Strelskega centra Gaj ter vlogo Javnega zavoda za šport Mestne občine Koper za Mestni nogometni in atletski stadion Koper.

Edini, ki je zadostil razpisnim pogojem, je tako projekt Mestne občine Ljubljana Večnamenski nogometni stadion Stožice, ki je prejel največ točk. Minister za šolstvo in šport Igor Lukšič je tako projektu odobril sofinanciranje v skupni višini 9.386.149,00 evrov.

Javni razpis sicer delno financira Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in se izvaja v sklopu Operativnega programa krepitve regionalnih razvojnih potencialov za obdobje 2007 do 2013, razvojne prioritete Povezovanje naravnih in kulturnih potencialov, prednostne usmeritve Športno-rekreacijska infrastruktura.

Spomnimo, da je opozicija prav zaradi razpisa proti Lukšiču prejšnji teden vložila interpelacijo. V SDS in SNS so namreč prepričani, da je bil razpis pisan predvsem na kožo ljubljanskemu nogometnemu stadionu in ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću.

Minister Lukšič je v odzivu dejal, da interpelacija ni utemeljena na dejstvih, njeno besedilo pa "ni vredno slovenskega parlamentarizma". Osnovni razlog zanjo je po njegovem ta, da SDS nima več idej, kaj početi v političnem prostoru. Po njegovem interpelacija ni osnovana na dejstvih, izpeljave v njej pa "so bolj neka sumničenja kot pa neka konsistentna utemeljitev" prvih treh zapisanih točk.

Lukšič bo sicer tudi po glasovanju o interpelaciji najverjetneje ostal na položaju, saj ga podpirajo v večini parlamentarnih strank.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.