Slovenija
33 ogledov

Stožice: Grep le dobil posojilo

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Podjetje Grep, ki gradi stadion v Stožicah, je s konzorcijem sedmih bank podpisal 115 milijonov evrov vredno posojilo za dokončanje nakupovalnega središča v športnem parku Stožice.

Konzorcij sedmih slovenskih bank, ki ga sestavljajo Abanka Vipa, Banka Celje, Factor banka, Gorenjska banka,  NKBM, SID banka in NLB kot organizatorka konzorcija, je danes z družbo Grep podpisal pogodbo o financiranju izgradnje trgovsko-poslovnega dela športnega parka Stožice. Skupni znesek sindiciranega posojila znaša 115 milijonov evrov, posamezne banke pa so v njem udeležene z različnimi zneski, so sporočili iz NLB.

MOL je na začetku meseca Grepu podaljšala rok za izgradnjo športnih objektov do 30. julija, kar je en mesec po prvotnem roku.

Odprtje trgovskega centra je predvideno za oktober 2011.

Po zahtevnih pogajanjih je prišlo do oblikovanja dogovora, ki je sprejemljiv tako za investitorja kot banke kreditodajalke. Črpanje sindiciranega kredita bo mogoče šele ob izpolnitvi dogovorjenih pogojev. Banke so pri odobravanju naložbe poleg poslovno-ekonomskega interesa sledile tudi zagotavljanju varnosti naložbe.

Pri projektu izgradnje športnega parka Stožice poleg večjih slovenskih gradbenih podjetij sodelujejo tudi številna mala in srednja podjetja kot podizvajalci oziroma dobavitelji, kar je v času zelo zaostrenih razmer in pomanjkanja poslov velikega pomena za gradbeno panogo.

Odprava nepravilnosti in nov tehnični pregled
Grep naj bi pomanjkljivosti, ugotovljene na tehničnem pregledu, odpravil še v tem mesecu. Komisija ministrstva za okolje in prostor je konec junija ugotovila, da dela še niso končana in da jih je treba dokončati skladno z načrti, ki so sestavni del gradbenega dovoljenja. Komisija je rok za odpravo pomanjkljivosti določila za 27. julij, nato pa bo treba izvesti nov tehnični pregled.

Ljubljanski župan Zoran Janković je sicer včeraj zatrdil, da bosta stadion in dvorana odprta do 10. in 11. avgusta, ko sta napovedani košarkarska tekma med Slovenijo in Španijo ter nogometna tekma z Avstralijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.