Slovenija
21 ogledov

Stožice spet v boj za denar

Fundacija za šport je letos za sofinanciranje centra Stožice že namenila skoraj Žurnal24 main
Javni razpis. Fundacija za šport naj bi razdelila okoli 13 milijonov evrov.

 Dvorana Stožice in ureditev zunanjih športno-rekreacijskih površin v Stožicah sta projekta, s katerima se bo Mestna občina Ljubljana (MOL) prijavila na javni razpis Fundacije za šport, ki bo objavljen danes. Poleg razpisa za sofinanciranje gradnje športnih objektov v letih 2011, 2012 in 2013 bo objavila razpis za sofinanciranje dejavnosti športnih organizacij v prihodnjem letu, na obeh pa bodo po neuradnih informacijah razdelili okoli 13 milijonov evrov.

Tudi Ilirija in Kolezija
Marko Kolenc, načelnik oddelka za šport MOL, je napovedal, da bodo na razpis prijavili še druge projekte, in sicer plavalno-gimnastični center Ilirija, kopališče Kolezija, športno-rekreacijske površine ob Savi, Ljubljanski maraton, otoke športa za vse v MOL in posodobitve obstoječih športnih objektov. “O točnem seznamu projektov, njihovi vrednosti in pričakovani višini sofinanciranja bomo lahko govorili pozneje, ko bo razpis objavljen in bodo znani pogoji oziroma ko bomo vloge na razpis oddali,” je dodal Kolenc.

Spomnimo, da je MOL za nogometni stadion v Stožicah letos že dobila 9,4 milijona evrov na razpisu ministrstva za šolstvo in šport ter dobrega pol milijona na razpisu Fundacije za šport za ogrevalno dvorano, pomožno nogometno igrišče ter za multifunkcijski igrišči in otoke športa za vse. Kljub temu bo morala za center Stožice letos in naslednje leto doplačati okoli 23 milijonov evrov, toliko kot je do letos odštela za nakup zemljišč, gradnjo Titove ceste in stroške priprave potrebne dokumentacije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.