Slovenija
11 ogledov

Stožice v prvem letu v plusu

Košarka v dvorani Stožice Žurnal24 main
Prerez. V dvorani so več zaslužili in porabili. Naj mesec je lanski december.

Stadion in dvorana v Stožicah sta v prvem letu delovanja “pridelala” 276 tisoč evrov plusa, kažejo podatki, ki so nam jih posredovali iz Javnega zavoda Šport Ljubljana. A direktor zavoda Roman Jakič, ki upravlja Stožice, opozarja, da ti podatki še niso celoviti in da bo končni obračun znan februarja naslednje leto.

Poleg tega v zavodu pravijo, da ta denar zanje ni “goli dobiček, ker gre ves dohodek nazaj v upravljanje športne infrastrukture Mestne občine Ljubljana (MOL)”.
“Upravljamo še 79 športnih objektov v MOL in večina – tudi na primer kopališče na Kodeljevem – ima ob koncu leta minus, ki ga nato pokrijemo z denarjem iz Stožic,” pojasnjuje Jakič.

Lani več kot letos

Zanimivo je, da je imela dvorana v Stožicah v lanskih petih mesecih delovanja več prihodkov kot letos v osmih mesecih, in sicer lani 774 tisoč evrov, do septembra letos pa 667 tisočakov. Stadion je imel lani 170 tisoč evrov prihodkov, v letošnjih prvih osmih mesecih pa dobrih 300 tisočakov.
Najdobičkonosnejši mesec v dvorani je bil lanski december s slabimi 262 tisoč evri, sledita pa marec z 229 in junij z 224 tisoč evri. Najbolj sušen mesec je bil julij z le osem tisočaki prihodkov. Daljše sušno obdobje ima stadion, ki od decembra lani do marca ni “zaslužil” niti evra, največ denarja pa je prinesel avgusta, in sicer 141 tisoč evrov. Zavod je za stroške v dvorani največ (171 tisoč evrov) plačal novembra lani, na stadionu pa maja (89 tisoč).

Komentarjev 1
  • 1111 10:10 14.november 2011.

    ...marsi kaj pri nas posluje pozitivno, le prikazano je drugače, sicer kako naj se nenasitni tajkuni in politiki najedo?