Slovenija
28 ogledov

Stožice v rokah Italijanov

O skupni viziji sodelovanja bosta družbi spregovorili 12. maja. (Foto: Nik Rovan Žurnal24 main
Pri izgradnji Športnega parka Stožice bo z Grepom sodelovala italijanska družba Larry Smith Italia. Gradnja predvidoma končana do konca leta.

Pri izgradnji projekta Športni Park Stožice bo sodelovala italijanska projektantska in investicijska družba Larry Smith Italia.

"Larry Smith Italia je visoko uveljavljeno podjetje za razvoj nakupovalnih centrov z več kot 20-letno tradicijo. Podjetje s svojo ekipo več kot 80 strokovnjakov nudi vrsto storitev, kot so tržne analize, razvoj konceptov centrov, načrtovanje optimalne mešanice najemnikov in prodajnega programa, izvajanje storitev iskanja najemnikov, upravljanje nakupovalnih centrov, ocenjevanje ter svetovanje na področju nakupov in prodaje nepremičnin," so sporočili iz Grepa.

Družba Larry Smith je bila ustanovljena leta 1939 v ZDA, in sicer kot projektant prvih večjih trgovskih centrov v ZDA. Na evropski trg (tudi italijanski) je družba vstopila v šestdesetih letih minulega stoletja, menedžerji italijanske podružnice pa so leta 2004 prevzeli celotno podjetje, ki trenutno deluje predvsem v Evropi in Južni Ameriki.

"Park v Stožicah je multifunkcionalni kompleks s 65 tisoč kvadratnih metrov velikim trgovskim centrom, stadionom s 16 tisoč sedeži in športno dvorano s 14 tisoč sedeži. Kompleks naj bi bil zgrajen in odprt do konca letošnjega leta," pa so na svoji spletni strani zapisali italijanski investitorji.

Potencialni investitorji v Stožice so že bili srbska Delta, ki je od projekta odstopila zaradi finančnih težav, naložba pa je po uvedbi sankcij Evropske unije zoper režim Moamerja Gadafija propadla tudi z Libijci, ki naj bi v projekt vložili 30 milijonov evrov.

Pred tedni se je pojavila tudi novica, da naj bi bil Grep tik pred podpisom pogodbe z veliko italijansko trgovsko verigo, ki bo investirala v Stožice in postala večinski lastnik Grepa. Takrat se je omenjala trgovska družba Coop, kjer pa so to zanikali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.