Slovenija
22 ogledov

Strah in olajšanje po Janševi izvolitvi

Janez Janša Saša Despot
Za predsednika Zbora za republiko Lovra Šturma je potrditev Janeza Janše za mandatarja dobra novica. V Liberalni akademiji pa prihodnjim korakom SDS in Janševi vladi ne zaupajo.

Kot so med drugim zapisali v Liberalni akademiji, so že v času Janševega mandata med leti 2004 in 2008 opozarjali na "številne kadrovske intervencije" vlade v gospodarsko sfero, javni sektor, medije in šolstvo, pa tudi na "nedopustno nižanje demokratičnih standardov in spoštovanja človekovih pravic".

Do ponovitve mandata "nekoga, ki je pravnomočno udeležen v sodnem procesu in je zaznan v preiskavah kar treh evropskih držav" je po prepričanju Liberalne akademije prišlo zaradi nemoči oz. "spregleda državljanov, da trezno presodijo in ugledajo, komu točno naj bi bilo zaupano vodenje Slovenije v naslednjih letih".

V društvu menijo, da so ljudje v Sloveniji "talci dnevno zlaganih in zanikanih očitnih dejstev". Ta pa so z vedno novimi manipulacijami potvorjena tako, da ustvarjajo vtis o Janši kot žrtvi, ne pa "kot obvladovalcu gospodarstva, medijev, šolstva in drugih družbenih sistemov".

Šturm: Dobra novica za Slovenijo

Po mnenju Šturma pa je potrditev Janše dobra novica za Slovenijo kot državo pa tudi vse njene prebivalce. Z Janševo vlado se bo namreč ustavilo drsenje navzdol, "ki smo mu bili priča zadnja tri leta".

S to odločitvijo državnega zbora bodo trendi šli krepko navzgor, je dejal Šturm. "Če bi se namreč nadaljevali sedanji trendi, bi se v petih letih znašli s standardom držav nekdanje Jugoslavije," je še razmišljal.

Zanj tudi ni bistveno, ali se bo Janševa vlada obdržala štiri leta. Poudaril je, da smo sedaj v tako težkem času, kot smo bili v času osamosvajanja. V letih 1990 in 1991 smo bili pred vojaško-političnimi izzivi, danes pa smo pred ekonomsko-političnimi izzivi, meni Šturm.

Za nekdanjega pravosodnega ministra se tako tudi nasprotja okoli prenosa tožilstva pod okrilje ministrstva za notranje zadeve zdijo obroben problem. Taka odločitev je sicer po njegovem mnenju ustavno popolnoma nesporna in tudi nepomembna. "Ob vsem tem ekonomskem dogajanju je to popolnoma zanemarljivo vprašanje," je še dodal Šturm.

Komentarjev 17
  • Sajko Sojka 13:05 31.januar 2012.

    JABAN BOŠ JEDO DREK ZATO K SO MU ČESTALI. ISTA SO OBA KRADEJO SEB IN SVOJCEM OD NAS .MOGOČE BOŠ DOBO 13 PLAČO

  • Sajko Sojka 13:01 31.januar 2012.

    črna vest boli j.j in jankovića kur.. za tebe in mene oni kradejo oba zase in svojce OD NAS VSI

  • Sajko Sojka 12:57 31.januar 2012.

    martula vsaka čest na tvojim komentarima ki so edino resnica ,ostalalo je vse umri v upanju. Politik je vsak isti sam grabi seb in svojcem ostalim nič. Edino so tu vsi enaki in levi in desno .Boli njih za ostale k....