Slovenija
17 ogledov

Strah med zaposlenimi na mariborski občini

Franc Kangler mediaspeed
Zaposleni v Mestni občini Maribor (MOM) v anonimki opozarjajo, da se morajo med seboj snemati in nato naj bi morali županu Francu Kanglerju o pogovorih poročati. "Zaradi hišnih preiskav na občini je vsem grozil, da bodo letele glave," so zapisali.

Zaposleni, ki so se pod anonimko podpisali kot Prestrašeni anonimni zaposleni, so zapisali še, da naj bi se pojavi mobinga še bolj stopnjevali po odmevnih majskih aretacijah in obširnih kriminalističnih preiskavah.

"Smo prestrašeni in zaskrbljeni, želimo delati strokovno in zakonito, vendar je to v sedanjih razmerah praktično nemogoče."

Občina: Nismo zabeležili niti enega primera mobinga

Na občini, kot poroča Dnevnik, navedbe anonimnih zaposlenih zavračajo. Tiskovna predstavnica na MOM Tatjana Štelcer je dejala, da v času Kanglerjevega mandata niso zabeležili niti enega primera mobinga na delovnem mestu in da se ne veča niti število bolniških dopustov.

"Koliko zaposlenih je zaradi psihičnih zdravstvenih težav na bolniškem dopustu, ne beležimo, saj na bolniškem listu ni opredeljeno, ali gre za psihične zdravstvene težave," še pravi Štelcerjeva.

Navedbe iz anonimke potrdil sindikat

Da se zaposleni bojijo in da so prestrašeni, pa je za časnik dejal predsednik organizacije sindikata delavcev mariborske mestne uprave, ki deluje pod okriljem Zveze svobodnih sindikatov Slovenije Goran Rajić.

"Direktorica Milica Simonič Steiner se je že dvakrat javno spotaknila ob starejše zaposlene, župan pa je maja napovedal reorganizacijo in odpuščanje desetih odstotkov zaposlenih," je med drugim dejal.

Prestrašenost se po njegovem mnenju povečuje tudi zato, ker se v upravi že dolgo izvaja delitev na "prave županove" in "druge neprave". "Zaposlovanje, napredovanje in prerazporejanje potekajo izključno po tem merilu. Pri tem se neredko krši delovna zakonodaja in se pojavlja negativna kadrovska selekcija," pravi sindikalist in dodaja, da pogreša neodvisni organ, pri katerem bi se lahko zaposleni pritožili zaradi mobinga.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.