Slovenija
16 ogledov

Strah pred hrvaškimi specialci

Joras in Starman sta sodnemu izvršitelju že poslala pisni poziv za odlog odstran Žurnal24 main
Po mnenju Jorasa bi odstranitev zapornice na meji referendumski kampanji bolj škodila kot koristila.

Ključni razlog, da sta Joško Joras in njegov odvetnik Danijel Starman sodnega izvršitelja zaprosila za odlog odstranitve hrvaške zapornice na tako imenovani evropski poti, je, "da bi izvršitev sklepa sodišča referendumski kampanji za arbitražni sporazum bolj škodila kot koristila". Joras je sicer v četrtkovem sporočilu za javnost kot razlog navajal "tehnične težave" izvajalca, ki naj bi zapornico odstranil. Sodnega izvršitelja Franca Slavca je takšna prošnja presenetila. "Postopek odstranitve zapornice stane okoli 500 evrov in naša pisarna ima vso potrebno tehnično ekipo ter opremo, da delo opravi."

Pahor ni odgovoril
Vendarle Joras priznava: "To smo želeli storiti potihoma, ko pa so namero o odstranitvi zapornice objavili mediji, so se začeli pritiski name in na podjetje, ki naj bi zapornico odstranilo." Konec aprila naj bi Starman prosil Boruta Pahorja, naj hrvaški vladi posreduje prošnjo, naj se Hrvaška vzdrži vsakršnih dejanj, s katerimi bi preprečila izvršitev sklepa sodišča. Spomnimo; odstranitev cvetličnih korit, ki jih je zamenjala zapornica, so pred dvema letoma preprečili hrvaški specialci. A Pahor na prošnjo ni odgovoril. "Vsekakor vztrajamo pri odstranitvi zapornice, a po referendumu," pravi Starman.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.