Slovenija
95 ogledov

Strah pred novim napadom

Liljana Grm in Milan Novak pravita, da ni prestrašena le njuna družina, temveč v Žurnal24 main
Romsko naselje. Nov bombni napad naj bi načrtovala Občina Škocjan.
Naročnik neznan
Bombaši v zaporu. Janez Schuller, Leon Podlogar in Branko Žižmond so po štirih sojenjih za bombna napada v Brezju in Dobruški vasi – v zadnjem sta življenji izgubili Ivanka Brajdič in njena hči Jovanka Kočevar – zdaj v zaporu. Darjana Revinška in Ludvika Praznika, ki naj bi takrat napada naročila, je sodišče oprostilo že na prvem sojenju.

V kratkem naj bi se v romskem naselju zgodila velika katastrofa. Občina naj bi, kot govorijo občani, načrtovala bombni napad. Kot pravijo, naj bi bila tudi naročnik bombnega napada pred leti,” pravi Liljana Grm iz romskega naselja.

Življenje v strahu
“Živimo v strahu, ponoči ne spimo,” opisuje Grmova, sicer partnerica Milana Novaka. Ta je pred dnevi prejel pismo, v katerem mu neznanec grozi, da ga bo kaznoval, mu odsekal ušesa, roko, jezik … “Menim, da mi grozijo, ker sem se najbolj izpostavil v prizadevanjih za legalizacijo naselja,” pravi Novak.

Župan ogorčen
Ogorčen sem, da nas želijo s takim govorjenjem oblatiti. Na občini se romske problematike lotevamo drugače. Ustanovili smo komisijo, nedavno smo pripravili že dva posveta, delavnico – še eno načrtujemo v maju,” nam pove Jože Kapler, župan Občine Škocjan.

Policija ne ukrepa?
Na Policijski upravi (PU) Novo mesto potrjujejo, da so omenjeno pismo prejeli, in dodajajo, da opravljajo vse potrebno, da bi storilca izsledili. Na očitke Grmove in Novaka, da policija prijav prebivalcev naselja, da je ogrožena njihova varnost, ne jemlje resno, Alenka Drenik s PU Novo mesto odgovarja: “V skladu s svojim poslanstvom zagotavljanja splošne varnosti oseb in premoženja izvajamo tudi številne druge aktivnosti.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.