Slovenija
27 ogledov

Strah pred položnico

slovenija 20.03.14. Dolenjska, Zuzember, svetniki na izredni obcinski seji, v os Jerca Božič Kranjec
Suhokrajinčarji brez služb in z nizkimi pokojninami nimajo kje vzeti 2.000 evrov za plačilo občini.

"Nemogoče je, da bi upokojenka, ki živi sama in ima 400 evrov pokojnine, lahko plačala položnico za 2.000 evrov komunalnega prispevka, in takih primerov je nemalo," pravi Franc Jarc, opozicijski svetnik.

"Ne borimo se zato, ker je taka moda, ali zato, ker jim je uspelo v Šentjerneju, borimo se za ljudi, ki so v resničnih stiskah," je prizadevanja opozicije in civilnih iniciativ glede plačil za priključitev na kanalizacijo, ki jo v Žužemberku še gradijo, na Dvoru pa jo bodo šele začeli, strnil svetnik Iztok Može.

Popust le nekaterim

"Želimo znižanje za polovico in obročno odplačevanje na vsaj 24 mesecev," dodaja Jarc in poudarja, naj bodo merila za znižanje za vse enaka: "Ne pa da nekomu oprostimo 10.000 evrov plačila, ker tako predlaga župan, tistim, ki ne zmorejo plačati 2.000 evrov, pa jih 1.000 ne moremo oprostiti."

Kot pravi župan Franc Škufca, je njihov komunalni prispevek med najnižjimi v jugovzhodni Sloveniji: "Poleg tega odlok določa do 50-odstotne oprostitve za gospodarstvenike, ki na novo zaposlujejo, za kmetovalce lahko tudi v celoti, in 40-odstotne oprostitve za mlade družine." Po njegovih besedah je možno tudi obročno odplačevanje, če za to prejmejo vlogo.

Komentarjev 2
  • ac-dc 18:10 23.marec 2014.

    Je lopof gotof ??

  • maresem 11:38 23.marec 2014.

    Prekleta banda občinarska, nesposobna, žužemberska z županom na čelu. Očitno bo treba rešiti zadevo po principu Maribora in Kanglerja. Škufca, kako te ni sram? Tukaj se boš pa zelo opekel... čuvaj svojo rit. Tokrat bo šlo zares!