Slovenija
21 ogledov

Strah pred špekulanti

Naši viri pravijo, da prodajalec, ki si želi iztržiti čim več, ne bo povsem prez Žurnal24 main
Turizem Kras. “Kdor ponuja več od realne vrednosti, špekulira.”

“Banke upnice bodo pri prodaji Turizma Kras, če bodo resne, dale prednost ponudniku, ki družbe ne bo kupil s krediti,” je prepričan naš dobro obveščen vir. Večjo možnost uspeha zato pripisuje Koloseju ali celo družbi KB 1909 kot pa Občini Postojna in družbi Batagelj.

Kot smo neuradno izvedeli, sta zadnji dve sklenili sporazum o sodelovanju, njegova vsebina pa ostaja tajna; prav tako ni znano, ali je zavezujoč. Večina svetnikov je na sredini za javnost zaprti seji z njim soglašala.

Mamljiva vstopnina

Višino skriva
Občina. Po neuradnih informacijah je občinska ponudba višja od realne vrednosti podjetja, ki se giblje do največ osem milijonov evrov. Kako naj bi občina financirala morebitni prevzem, ni znano.

Naši viri, ki so zadržani do morebitne lastniške kombinacije občine in Batagelja, se bojijo, da bi lahko pomenila izčrpavanje družbe, njeno drobljenje oziroma odprodajo po delih, s čimer bi lastniki vračali kredite, odpuščanje zaposlenih in druge reze manj rentabilnih programov.

Trenutno je v Turizmu Kras 95 zaposlenih za nedoločen čas, 35 za določen, še 70 pa je študentov in drugih pogodbenih sodelavcev. Batagelj do zaključka prodaje ne daje nobenih izjav.

Boris Peric, predsednik upravnega odbora goriške družbe KB, nam je povedal, da je ponudil toliko, kot je ocenil, da je realna vrednost družbe, da pa ima na razpolago proste finančne vire. Turizem Kras ga mika, ker je “stabilen biznis” in predvsem zaradi perspektive, ki jo vidi na italijanskem tržišču.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.