Slovenija
9 ogledov

Stranka SDS državnotožilski svet pozvala k razrešitvi Fišerja

Slovenija 19.04.2013 Zvonko Fiser, fototermin ob srecanju generalnega drzavnega Saša Despot
Stranka SDS je državnotožilskemu svetu konec tedna dala pobudo za začetek postopkov za razrešitev generalnega državnega tožilca Zvonka Fišerja zaradi nezakonitega imenovanja Boštjana Škrleca za generalnega direktorja tožilstva.

DZ je minuli teden opravil tudi razpravo o predlogu priporočila SDS, s katerimi bi med drugim pravosodnega ministra in državnotožilski svet pozval k razrešitvi Zvonka Fišerja. O priporočilu DZ ni glasoval, saj je bilo zavrnjeno že na delovnem telesu.

Klemenčič: To je politična poteza!

Poslanec SDS Vinko Gorenak je na včerajšnji novinarski konferenci spomnil, da so razpravljali o dokumentih, iz katerih je razvidno, da je Fišer z imenovanjem Boštjana Škrleca za generalnega direktorja vrhovnega državnega tožilstva kršil zakon.

Da je temu tako, je po Gorenakovih besedah ugotovilo upravno sodišče, identične pa so tudi ugotovitve ministrstva za pravosodje, ki je izvedlo nadzor na vrhovnem državnem tožilstvu. Ti dokumenti so bili objavljeni minuli teden, je pojasnil Gorenak.

Spomnil je, da v tem primeru poteka tudi postopek pred Komisijo za preprečevanje korupcije, ki da je v začetni fazi svojega še ne javno objavljenega poročila ugotovila, da gre za nasprotje interesov in sum korupcije. Poročilo po Gorenakovih ocenah še ni javno, ker ga zadržuje vrhovno sodišče.

Pravosodni minister Goran Klemenčič je sicer v oddaji Odmevi na TV Slovenija dejal, da v konkretnem primeru še ne vidi razlogov za to, da bi sprožil kakršenkoli postopek za razrešitev generalnega državnega tožilstva. "V povezavi s to konkretno zadevo obstajata še en sodni spor in inšpekcijski postopek. Tako da to vidim kot preuranjeno in predvsem politično potezo," je dejal minister.

Komentarjev 22
  • dragec 14:25 04.februar 2015.

    Vladek,jeb ...a l te tvoj JJ

  • dragec 14:24 04.februar 2015.

    Vladek, ti si bolan,a ne?

  • Ferluci 13:45 04.februar 2015.

    Veš kaj, psihičnim bolnikom pa res ne bom odgovarjal, mar ne? Za takšne osebke imamo posebne zavode in usposobljeno osebje. Konec.