Slovenija
9 ogledov

Strateški forum gosti promet

Žurnal24 main
Zadnji počitniški konec tedna so že včeraj zaznamovale gneče na cestah. H gneči bo danes prispeval tudi blejski strateški forum.

Na Gorenjskem se danes začenja že peti Strateški forum Bled, ki postaja pomemben dogodek v regiji za številne politike, gospodarstvenike, strokovnjake, akademike in druge.

Potrjenih je prek 400 udeležencev, ki prihajajo praktično iz vsega sveta, med njimi izpostavljajo predvsem nekdanjega ameriškega zunanjega ministra Colina Powella. Forum bodo ob 15. uri slovesno odprli predsednik republike Danilo Türk, premier Borut Pahor in zunanji minister Samuel Žbogar.

Pozor na cestah
Na cesti med Letališčem Jožeta Pučnika in Bledom zaradi srečanja pričakujejo večje število vozil s prednostjo in občasne mobilne zapore. Da bi zagotovili čim boljšo pretočnost vozil, bodo promet na tej relaciji urejali policisti.

Policijska vozila za spremstvo varovane kolone so označena z rdečimi in modrimi lučmi. Vozniki se morajo ob srečanju s takšnim vozilom ustaviti in se umakniti z vozišča, varovani koloni pa omogočiti neoviran in prost prehod. Z vožnjo lahko nadaljujejo takoj, ko mimo njih zapelje zadnje policijsko vozilo, označeno z zeleno in modro lučjo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.