Slovenija
102 ogledov

Štravsovo razrešili iz sveta

Željko Urumović bo verjetno zasedel mesto Štravsove v študentskem svetu. (Foto: Žurnal24 main
Vpis. Namesto Nike Štravs bo v študentskem svetu sedel Željko Urumović.

Kot smo pisali včeraj, je Nika Štravs kot članica komisije za študentska vprašanja Univerze na Primorskem (UP) zaradi dvomljive zakonitosti zadržala ureditev statusa študenta s posebnimi potrebami Aleksandra Kabanice.

Že danes pa je bila Štravsova razrešena iz študentskega sveta UP in posledično tudi ni več predstavnica študentskega sveta v omenjeni komisiji. Ali je njena razrešitev povezana s primerom študenta s posebnimi potrebami, nam nihče ni želel potrditi.

Zaradi statusa
Kot pojasnjuje Olga Kaljada, predsednica študentskega sveta, so Štravsovo pozvali, naj z novim študijskim letom predloži dokazila o študentskem statusu, a ker tega do zdaj ni naredila, so jo razrešili. Na mesto Štravsove so s petimi glasovi za, štirimi proti in enim vzdržanim izvolili Željka Urumovića, sicer predsednika študentskega zbora Študentske organizacije Univerze na Primorskem (Šoup).

Štravsova ni prepričana, ali je njena razrešitev potekala ustrezno, saj si je vzdržani član sveta pozneje premislil in glasoval proti. Glede lastnega statusa študenta pa je dejala, da gre za njene osebne podatke.

Sklep že podpisan
Kot je pojasnila Kaljadova, je Štravsova sporni sklep o dodelitvi statusa študenta s posebnimi potrebami včeraj vendarle podpisala.

Kabanici se kljub temu še ni uspelo vpisati v tretji letnik fakultete za management. Prepričan je, da gre za namerno in usklajeno delovanje fakultete in Štravsove. Kabanica je namreč med drugim član študentskega zbora Šoupa, katerega predsednica je za zdaj še Štravsova. Od vodstva Šoupa že dlje časa neuspešno zahteva predložitev nekaterih dokumentov, zaradi česar bi lahko zbor razrešil tudi direktorja Sebastjana Kokla.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.