Slovenija
22 ogledov

Stražarijo noč in dan

Na prehodu Sečovlje hrvaški policisti od četrtka stražijo pred Jorasovo zapornic Žurnal24 main
Vztrajajo. Živi zid hrvaških policistov in Jorasa s traktorjem.

"To je le dokaz, da naša politika hrvaški državi in policiji dovoli, da na nesporno slovenskem ozemlju počneta, kar počneta. In to ni nič novega – traja že 20 let," nam je včeraj povedal Joško Joras.

Marsikateri turist je te dni z zanimanjem opazoval prizor na mejnem prehodu Sečovlje, kjer hrvaški policisti že od četrtka dan in noč stražijo elektronsko zapornico pred cesto, ki vodi do Jorasove domačije. Ker Joras traktorja s kopačem izpred zapornice ni umaknil, hrvaški policisti vztrajajo s postavljenim živim zidom.

Spomnimo, Joras je v četrtek s svojim sosedom želel s traktorjem, na katerem je nameščen kopač, odstraniti betonske robnike pred zapornico na tako imenovani evropski poti, ker ti zaradi svoje višine uničujejo spodnje dele avtomobilov.

Hrvaški policisti so jima z živim zidom to preprečili.

Nedotakljiv mejni prehod
Predsednik vlade Borut Pahor je Jorasu v telefonskem pogovoru predlagal, naj z dejavnostmi počaka en teden, da poiščejo ustrezno rešitev. Naslednji dan sta se sestala v avli hotela Grand hotel Bernardin, kjer je Joras Pahorju predstavil težave, s katerimi se spopada v svojem življenju na spornem območju.

Za pojasnilo smo zaprosili tudi na hrvaški Policijski upravi Istarski, vendar odgovora nismo prejeli. Ob dogodku prejšnji teden pa so zapisali, da varujejo nedotakljivost mejnega prehoda Plovanija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.