Slovenija
16 ogledov

Stražišče bo še počakalo

Kanalizacija v Stražišču MOK ne pomaga pri doseganju ciljev kohezijske politike, Žurnal24 main
Kanalizacija. Nove ne bo še vsaj pet let. Krajani se čutijo prezrte.

Gorki. “V Stražišču bomo gradili kanalizacijo, vendar ne v tej prvi fazi do leta 2015, saj gre večinoma za obnovo že obstoječe meteorne kanalizacije oziroma dogradnjo ločenega voda zanjo. Obnove se bomo lotili v naslednji fazi po letu 2015, kdaj točno bodo prišli na vrsto, pa bomo ocenili takrat,” je razložil podžupan Mestne občine Kranj (MOK) Stane Štraus.

Doseči cilj kohezijske politike
V sklopu projekta Gorki bo MOK za gradnjo kanalizacije po naseljih prejela od 50 do 60 milijonov evrov. Obnova kanalizacije v Stražišču je ocenjena na okoli 20 milijonov evrov. Problem pa je, da MOK z investicijo v Stražišče na kanalizacijo ne priklaplja novih gospodinjstev. “Zato bo Stražišče izločeno iz prvega vala investiranja, ko moramo vsa razpoložljiva sredstva prednostno nameniti tja, kjer bomo dosegali cilje kohezijske politike – se pravi, da bomo priklapljali nova gospodinjstva. Le tako bomo upravičeni do kohezijskih sredstev,” je dejal Štraus. Prednost imajo aglomeracija Žabnica–Šutna–Bitnje, Britof, Kokrica, Predoslje in določeni predeli v Kranju.

Da kanalizacija v Stražišču ne bo realizirana do leta 2015, se boji tudi predsednik Krajevne skupnosti Stražišče Jure Kristan, ki meni, da jih MOK zaradi njihovega obrobnega položaja pri večjih investicijah večkrat prezre.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.