Slovenija
23 ogledov

Streha ne bi bila varna

Strehe še niso montirali, zato škode ne bo. Podražila se bo, namestitev pa zavle Žurnal24 main
Grad Khislstein. Pomanjkljivost pri konstrukciji strehe. Dodatna sredstva.

Dodatnih 170 tisoč evrov bo za obnovo gradu Khislstein morala nameniti Mestna občina Kranj. Nepredvideni strošek je nastal zaradi prešibke jeklene konstrukcije strehe nad novim prireditvenim prostorom, pri mestni upravi pojasnjujejo zaplet. Na današnji seji bodo zato predlagali prerazporeditev proračunskih sredstev.

Škode ni

“Revizija je pokazala, da mora biti konstrukcija močnejša,” je problem pojasnil direktor mestne uprave Aleš Sladojevič. “Škode sicer ni, to pomanjkljivost smo ugotovili še pravočasno,” je opozoril in spomnil, da konstrukcije še niso postavili.

Pomisleke o varnosti in zanesljivosti je najprej podalo podjetje Metaling. Sledila je revizija na Inštitutu za metalne konstrukcije, kjer so svetovali popravke, zaradi katerih se je bistveno povečala količina jekla v konstrukciji, postaviti bo treba zahtevnejše podkonstrukcijske elemente in namestiti kakovostnejšo, prožnejšo in odpornejšo ponjavo.

Od kod denar
Mestna uprava bo na današnji seji svetnikom predlagala prerazporeditev proračunskih sredstev s projekta rekonstrukcije čistilne naprave.

Zaradi zapleta se bo še nekoliko zamaknil tudi tehnični pregled prireditvenega prostora, Sladojevič pa računa, da bo opravljen v začetku poletja.

Komentarjev 1
  • zic 13:25 02.julij 2012.

    absolutno bi bilo potrebno, da škodo poravnajo starši deklice....samo ponavadi, se otroci iz slabo premožnih družin valjajo po strehah in so v večini primerov prepuščeni sami sebi oz. cesti, to je realna slika....kako iztržiti iz takih družin, ki ponavadi še ...prikaži več za osnovne stvari nimajo, je pa drugo vprašanje!