Slovenija
31 ogledov

Streha pušča zaradi ventilacijskih cevi

Hiša hospic še vedno ni zaživela, a ne le zaradi zamakanja ob dežju – težave so Žurnal24 main
Hospic. Sanacija napake na novi hiši bo trajala 30 dni.
Stroške seveda krije Lesnina inženiring.
Jožka Hegler

Vzrok zamakanja v Hiši hospic, ki so jo odprli 21. decembra, je v nepravilno izvedenem detajlu pri ventilacijskih ceveh na strehi.

Tako je predstavnik podjetja Irma, ki mu je Lesnina inženiring, ki je hišo zgradila, naročila pregled, povedal na sestanku na Javnem stanovanjskem skladu Mestne občine Ljubljana (JSS MOL).

Dovoljenje za delo v Hiši hospic
Objava
. Pravilnik o socialnovarstvenih storitvah je bil objavljen 15. aprila, tako da lahko društvo hospic zaprosi za dovoljenje za delo. Financiranja prek koncesije pa ne bo, saj storitve v hospicu niso del javne službe, pravijo na ministrstvu za delo.

"Stroški popravila niso znani in niso predmet proučevanja, saj je izvajalec dolžen v času trajanja bančne garancije za dobro izvedbo del izvesti vsa popravila na lastne stroške," pravi Jožka Hegler, direktorica JSS MOL, ki je za gradnjo hiše namenil občinska sredstva v višini 1,3 milijona evrov. Bančna garancija v višini 115.500 evrov je sicer veljavna do 11. januarja 2013.

Čim manj hrupa
Sanacija bo trajala okoli 30 dni, kar je odvisno predvsem od vremena, saj jo bodo izvajali pretežno na strehi. V Lesnini inženiringu so obljubili, da bodo poskrbeli za čim manj hrupa in v izogib neprijetnostim sodelovali s predstavniki Slovenskega društva hospic, ki vodi Hišo hospic. V njej sta trenutno dva oskrbovanca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.