Slovenija
38 ogledov

Strela treščila v postajo

Strela udarila v hišo Bralka
Škofja Loka. Na železniški postaji je počilo.

“Močno se je zabliskalo. Najprej je zagorel drog, potem pa je še zažarela žica,” je torkov udar strele v železniško postajo v Škofji Loki podoživljal bralec Miran. Promet je bil nekaj časa moten.

“Malo sem se ustrašil, saj smo imeli v Škofji Loki pred kratkim zaradi strele smrtno žrtev,” priznava bralec, ki je dogodek ujel na 
fotografijah.

Izpad elektrike

Na Slovenskih železnicah so pojasnili, da je okrog 11.30 strela udarila v vozno mrežo za napajanje vlakov, zaradi česar se je zgodil izpad električne napetosti. “Promet je po enem postajnem tiru stekel že ob 12.21; sicer z zamudami do 15 minut, saj se na postaji vlaki niso mogli srečevati. Ob 14.31 je bila napaka na vozni žici popravljena in promet je lahko stekel tudi po drugih postajnih tirih,” je povedal Marko Tancar, pristojen za organizacijsko komuniciranje pri SŽ. Zaradi strele je bil moten tudi železniški promet med Kranjem in Ljubljano, organiziran pa je bil prevoz z avtobusi.

Škoda v Škofji Loki še ni ocenjena, prekinitve železniškega prometa zaradi udarov strele pa so precej redke. “Lani smo imeli en tak primer, ko se je zaradi udara strele strgala vozna mreža med postajama Pesnica in Šentilj. Škoda je znašala 11 tisoč evrov,” je zaključil Tancar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.