Slovenija
12513 ogledov

Strela udarila v hišo, ena oseba poškodovana

Strela Profimedia Fotografija je simbolična.
Nova huda ura nad Slovenijo.

Popoldne je dele Koroške, Štajerske, Gorenjske in Dolenjske od severa zajelo neurje z nalivi in močnim vetrom. S prizadetih območjih poročajoo zalitih kletnih prostorih in dvoriščih, plazovih, podrtih drevesih ter odkritih strehah. Aktiviranih je več gasilskih društev.

Kot so sporočili iz centra za obveščanje, je močno neurje zajelo območje občin Braslovče, Domžale, Kamnik, Litija, Lukovica, Hoče-Slivnica, Lovrenc na Pohorju, Maribor, Rače-Fram, Ruše, Selnica ob Dravi, Slovenska Bistrica, Starše, Novo mesto, Šentjernej, Trebnje, Črna na Koroškem, Dravograd, Podvelka, Prevalje, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem in Slovenj Gradec. Po prvih informacijah centra za obveščanje o največ težavah poročajo iz občin ob reki Dravi, iz Mežiške doline, območja Slovenj Gradca, Kamnika, Lukovice, Braslovč in Slovenske Bistrice.

Po sedaj zbranih podatkih centra za obveščanje je močan dež zalil kletne prostore stanovanjskih objektov, voda je zalila več dvorišč, prostore trgovskega podjetja, tiskarne in frizerskega salona. V naselju Spodnja Polskava je udar strele poškodoval stanovanjski objekt, eno osebo so zaradi tega prepeljali v bolnišnico.

Veter je po državi podrl več 100 dreves, odkril strehen več stanovanjskih in gospodarskih objektov. Med drugim jeo dnesel tudi del strehe podjetja SIJ Metal Ravne.

Po podatkih prometno-informacijskega centra za državne ceste zaradi plazu pri Fali promet na cesti Ruše-Lovrenc na Pohorju promet poteka izmenično enosmerno, županja Občine Črna na Koroškem Romana Lesjak pa je sporočila, da je zaradi plazu trenutno neprevozna cesta Črna-Sleme. Plaz se je sprožil tudi v naselju Javorje, v občini Črna na Koroškem.

Kot poroča Dolenjski list, je nekaj pred 17. uro neurje zajelo tudi Dolenjsko, in sicer območje občin Novo mesto, Trebnje, Šentjernej, Straža, Mirna Peč, Črnomelj, Žužemberk in Metlika. Na ceste se je podrlo več dreves, zaradi česar je bil ponekod onemogočen ali oviran promet. Podrto drevje je poškodovalo tudi nekaj parkiranih avtomobilov, meteorna voda pa je zalila več objektov in dvorišč. Na ceste je naneslo večje količine blata. Močan veter je razkril nekaj streh na stanovanjskih in gospodarskih objektih.

V Spodnji Polskavi je strela udarila v stanovanjsko hišo, eno osebo so prepeljali v bolnišnico. Več podrobnosti glede dogodka za zdaj še ni znanih. 

Gibanje padavin spremljajte na radarski sliki padavin na tej povezavi. 

Vreme: Radarska slika padavin Vreme Slovenija Radarska slika padavin

Trenutno verjetnost toče Arso spremlja na tej povezavi. 

Takšno vreme nas čaka naprej  

Jutri bo delno jasno, predvsem v vzhodni polovici države bo še nastala kakšna ploha ali nevihta. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 16, na Primorskem do 19, najvišje dnevne od 25 do 30, na Goriškem do 32 stopinj, napovedujejo na Arsu. 

V soboto in nedeljo bo pretežno jasno in vroče.  

Napoved od 20. do 25. junija  

V prvi polovici prihodnjega tedna bo nad srednjo Evropo in Sredozemljem območje visokega zračnega tlaka, proti koncu tedna pa bodo naši kraji pod vplivom izrazite hladne fronte, ki nas bo prešla predvidoma v petek. 

V prvi polovici tedna kaže na sončno in vroče poletno vreme. Postopno se bo povečala možnost nastanka vročinskih neviht. V četrtek in petek bodo padavine bolj pogoste, tudi osvežilo se bo.

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.