Slovenija
24 ogledov

Strela zažgala poslopje

Strela je upepelila gospodarsko 
poslopje Zemljakovih. (Foto: Nada Černič Cvetan Žurnal24 main
Huda ura. Neurje s točo, voda zalivala objekte in ceste, udar strele.
                  10
minut je toča klestila v Krškem, podatkov o škodi še ni.

"Počilo je, pred šestimi leti obnovljena streha gospodarskega poslopja se je sesedla in v zrak je bruhnil ogenj," je sobotno dogajanje na Konjskem opisala Stanka, ki z družino pomaga mami kmetovati na nekdanjem domu.

Popoldansko neurje z manjšo točo, ki je zajelo predvsem sevniško občino z okolico, je upepelilo ostrešje in lesene dele njihovega gospodarskega poslopja. Na srečo je bilo v hlevu le tele, ki so ga rešili, medtem ko je bilo preostalih devet govedi na paši. Če bi pihal veter, bi se požar lahko razširil na kozolec, tako pa je gasilcem iz Boštanja, Sevnice, Studenca in Primož požar uspelo pogasiti. Kolikšna je škoda, še ni znano.

Posledice neurja
Brez elektrike
. Več kot dve uri so bili brez električne energije v Pavlovi vasi, Cerkljah ob Krki, Kraški vasi, Stankovem, Gorenji Pirošici, Bušeči in Župeči vasi, na Brvi in Izviru. V Arnovem selu, Curnovcu in Dolenji vasi so električarji napako odpravili po treh urah.

V drugi rundi toča
Nekaj pred 18. uro je neurje s točo prizadelo tudi preostale posavske kraje, predvsem Krško, Brege, Nemško vas in Rako. Sprva kot oreh debela toča je v Krškem klestila skoraj deset minut in povzročila največ škode v vinogradih in sadovnjakih. Voda je v Krškem zalila kleti na Zdolski cesti in na Trški gori, na Cesti krških žrtev pa so se zamašili kanalizacijski jaški, pri nekaterih je dvignilo pokrove.

Zaradi razlitja meteorne vode in podrtega drevesa je bila cesta Krško–Sotelsko zaprta za promet.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.