Slovenija
48 ogledov

Strelivo na igrišču

Devetletni šolar je na igrišču OŠ Žužemberk našel naboje, s katerimi se je potem Žurnal24 main
Vsem dostopno. Po vlomu policijski dokumenti in strelivo po Žužemberku.

Dva naboja in nekaj policijskih dokumentov smo včeraj z anonimnim pismom bralke iz Žužemberka prejeli v uredništvo Žurnala. "Moj devetletni otrok se je igral s šestimi zelenimi naboji, ki jih je dobil na šolskem igrišču, kjer je bilo zjutraj polno razmetanega papirja," je zapisala bralka.

Le pisarna, ne postaja
Brez orožja in streliva. Žužemberk nima policijske postaje, temveč policijsko pisarno, v prostorih katere so policisti Policijske postaje Dolenjske Toplice trikrat na teden na voljo občanom. "Policisti v prostorih policijske pisarne ne hranijo orožja in streliva," pravi Alenka Drenik s Policijske uprave Novo mesto.

Sklepa, da strelivo izvira iz tamkajšnje policijske pisarne, v katero so na začetku meseca vlomili.

Dokumenti med pošto
V poštnem nabiralniku je isti dan našla "polno nekakšnega zaupnega papirja, last policije", pozneje pa izvedela, da je takšno pošto dobilo pol Žužemberka. "Ker dvomim, da je samo naš otrok našel orožje, me zanima, kdo bo odgovarjal, če se komu kaj zgodi," pravi bralka.

Naboji, ki smo jih prejeli v uredništvo, naj bi bili za avtomatsko puško kalibra 762, bili pa naj bi bojno strelivo in ne manevrsko.

Strelivo ni policijsko
Na policijski upravi (PU) so nam povedali, da je neznanec vlomil v policijsko pisarno in odtujil del arhivske dokumentacije ter da preiskava še poteka. "Dokumenti, ki ste jih prejeli v uredništvo in odstopili policistom, izvirajo iz omenjenega dejanja. Strelivo ni v formacijski opremi PU Novo mesto. Kriminalisti izvor streliva še ugotavljajo," nam je povedala Alenka Drenik s PU Novo mesto.

prstni odtis | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

Jelka Mrvar, ravnateljica Osnovne šole (OŠ) Žužemberk, nam je povedala, da o strelivu na šolskem dvorišču ni vedela, so pa zaradi omenjenih nabojev učitelj telovadbe in učenci včeraj skrbno prečesali igrišče, če bi morda našli še kaj podobnega, a o nabojih ni bilo sledu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.