Slovenija
35 ogledov

Streljal je v zmoti

Matej Bobera Gregor Katič
Celjsko okrožno sodišče je še drugič oprostilo policista Mateja Bobero, ki ga je obtožnica bremenila povzročitve hude telesne poškodbe, zaradi katere je umrl Naser Berisha.

"Zadovoljen sem z razsodbo sodišča, da je bil moj klient v zmoti. Hkrati je to resno opozorilo vsem policistom, da skrbno pretehtajo vsako dejanje in vedno ravnajo zakonito," je dejal Danijel Planinšec, zagovornik policista Mateja Bobere, ki je pred 15 leti streljal na Naserja Berisho, za katerim je okrajno sodišče odredilo pripor in razpisalo tiralico. Da gre za nevarnega človeka, ki je lahko tudi oborožen, so vedeli vsi policisti.

Počutil se je ogroženega

To je imel v mislih tudi Bobera, še posebno ko se je Berisha pred njim pognal v beg. Ko se je za hip ustavil in se obrnil, je videl, da v rokah drži neki predmet; menil je, da gre za pištolo, čeprav se je kasneje izkazalo, da je bil telefon. V tistem trenutku se je zbal za svoje življenje in proti Berishi nekajkrat ustrelil. Eden od nabojev, ki ga je zadel, je bil zanj usoden, saj je med prevozom v bolnišnico izkrvavel. Sodišče je presodilo, da je bil policist dejansko v zmoti, in mu verjelo, da se je počutil ogroženega.

Za Bobero je bila to že druga oprostilna sodba; če se bo zastopnik Berishevih svojcev Gorazd Fišer nanjo pritožil, pa še ne ve. "O tem se bom pogovoril s subsidiarnimi tožilkami," je dejal. Tožilstvo je namreč od pregona odstopilo, pri pregonu Bobere pa so vztrajali Berishevi svojci, ki bodo morali plačati vse stroške 
postopka. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.