Slovenija
22 ogledov

Strelski obračun v Novem mestu

Žurnal24 main
V soboto so v Novem mestu štirje moški poskušali umoriti dve osebi iz okolice Novega mesta. Med streljanjem je k sreči nastala le gmotna škoda.

Sredi noči so novomeški policisti prejeli obvestilo, da naj bi neznanci s strelnim orožjem skušali umoriti dve osebi iz naselja v okolici Novega mesta.

Streljanje med vožnjo
Oškodovanca naj bi med vožnjo z osebnim vozilom dohiteli osumljenci v kombiniranem vozilu. "Ko so se z vozilom pripeljali vzporedno, naj bi eden izmed njih s pištolo ustrelil v njuno vozilo. Oškodovanca sta z vozilom speljala, takrat pa naj bi osumljenec še dvakrat ustrelil. Med streljanjem ni bil nihče poškodovan, krogle pa so prestrelile stekla osebnega vozila," so sporočili s PU Novo mesto.

Četverici odvzeli prostost
Osumljenci so pobegnili, policisti in kriminalisti pa so takoj začeli s preiskavo kaznivega dejanja in z aktivnostmi za izsleditev. Nekaj ur pozneje so odvzeli prostost 51-letnemu, 30-letnemu in 29-letnemu osumljencu iz naselja v okolici Novega mesta in 25-letnemu osumljencu iz Novega mesta.

Po zaključenem pridržanju so jih privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je za vse štiri odredil pripor. Preiskavo in zbiranje obvestil še nadaljujejo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.