Slovenija
16 ogledov

Streznitev z Jankovićem

Po koalicijskih hecih prihaja rebalans proračuna, prvo zaresno varčevanje.

Borut Hočevar. | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Rebalans proračuna bo prvo zares zahtevno opravilo Zorana Jankovića (če bo premier, seveda). Tako so menili na današnji seji odbora za finance.

Rebalans bo pokazal, da je bil interventi zakon pljunek v morje. Guverner BS Marko Kranjec je bil jasen: interventni zakon bo zmanjšal proračunske stroške za okoli 65 milijonov evrov, v letošnjem proračunu pa potrebujemo med 700 milijoni in milijardo evrov prihrankov.

Številke so neizprosne. Potrebujemo še kakšen ducat takšnih ukrepov, kot je bil interventni zakon. Nič čudnega, da so se konec decembra hitro sporazumeli sindikalisti in politiki, ko so ga potrdili. Saj v resnici sploh niso naredili veliko in so predvsem uprizorili cirkus za finančne trge.

Še eno streznitveno smo slišali na današnji seji. V naši soseščini prodajajo sedem bank, pa med kupci ni pravega zanimanja, je povedal šef Unicredit banke France Arhar. Kaj to pomeni? Da bo zelo težko najti zasebni denar za dokapitalizacijo NLB. Zato bo treba našo največjo finančno bolnico zelo verjetno zdraviti z denarjem davkoplačevalcev. Zbrati pa ga bo treba do poletja. Hočeš-nočeš.

Volilne in koalicijske zabave so pri koncu. Zdaj prihajajo na dnevni red glavoboli.

Komentarjev 3
  • Žurnalček 23:04 06.januar 2012.

    Zgleda, k da bi se ZJ hecal , ko je zahteval večji DDV. No elegantno se mu je odrekel, ker bo itak min. za fin. iz Virantove stranke , sam prišel z tem istim predlogom , ki pa bo še ...prikaži več za 1% višji , zaradi zamude pri vpeljavi davka. Po domače, Virantovi napenjajo mišice , pojedel bojo pa čez 3 mesece govno , ZJ se bo pa sladko smejalo ! Vi boste Balkanca zajebal, malo sutra !!!

  • Ronald Reagan 15:29 06.januar 2012.

    Ja, pa hrano in pijačo v parlamentarni menzi zaračunat po pošteni ceni

  • jst 14:32 06.januar 2012.

    Sam da bodo lohka druge prikrajšali. Kaj ko bi začeli varčevati v parlamentu in jim odklopili ogrevanje, vodo pa še njihove plače.