Slovenija
27 ogledov

"Strici iz ozadja so šibkejši"

Borut Pahor Saša Despot
Borut Pahor je v intervjuju za Finance dejal, da je kriza pripomogla, da so strici iz ozadja šibkejši, kot so bili. Proti stricem pa je ostro nastopil tudi na nacionalni televiziji. Pozitivno Slovenijo je označil za antivlado.

Borut Pahor je v intervjuju na tretjem programu nacionalne televizije v sredo zvečer o Milanu Kučanu dejal, da nikoli ni bil nekdo, ki bi spodbujal velike projekte, nekatere je, žal, zaviral, tako pri demokratizaciji kot pri osamosvajanju, ter dodal, da so bili Kučanovi pogledi na to, kakšna naj bo stranka, napačni.

Na njegove navedbe se je odzval Milan Kučan, ki je za Delo dejal, da mora imeti poseben talent, da iz somišljenikov in zaveznikov ustvarja nasprotnike. "Odveč je moj komentar takšnega ravnanja."

Odzvala pa se je tudi Pozitivna Slovenija. Maša Kociper meni, da se Pahor obnaša kot ranjena žival, ki pred odločilnim spopadom napada vse okoli sebe. Tudi in zlasti "svoje".

Strici iz ozadja se trudijo za vpliv

Še vedno aktualni predsednik SD pa na strice iz ozadja ni pozabil niti v intervjuju za Finance. Po njegovem mnenju se trudijo za vpliv, večkrat pa so bili na robu legalnosti.

"Ni mu žal, da ni v vladi"

"Predvsem, da je bilo sprva treba sebi, nato pa javnosti dopovedati, da smo sredi take krize, ki bo zahtevala doslej nevidne ukrepe. Pozneje pa, da smo nekako že poskušali, pa je bilo premalo politične volje, tudi v vladi, za ukrepe. Zato vem, da je težko voditi vlado v takih okoliščinah in si ne smemo nagajati med sabo," je dejal Pahor in dodal, da mu ni žal, da ni zraven.

Delo Janševe vlade dobro

Delo vlade sicer ocenjuje kot dobro. Zdi se mu, da Slovenci počasi začenjamo razumevati, da je ukrepanje potrebno. "Zato je dobro, da so se končali razprava s sindikati, zakon o uravnoteženju javnih financ in rebalans. Zdi se, da smo se s tem izvili iz neposredne spirale, sicer bi se dolžniška kriza poglobila," je dejal.

"Stranki želim dati novo potenco"

Za časnik Finance je zaupal tudi, da njegova stranka brez kritičnega odziva nima prihodnosti in da je v krizi mogoče uspeti z novimi strankami. Na vprašanje, ali se bo na levi sredini čutila potreba po novem političnem reprezentantu, pa Pahor pravi, da če se bo, "bo obstajal humus za ustanovitev nove stranke. A o tem ne razmišljam zaradi ambicije, temveč zato, ker vodim stranko, ki ji želim dati novo potenco."

Komentarjev 14
  • privat 07:17 20.maj 2012.

    kdo politiko ne dojema??? Kaj bi moral Pahor storiti .če samo on ne odloča????? Strici iz ozadja so pomembni in to so v Sloveniji ljudje z malim inteligentnim koeficientom...no tudi on ni pošteno igral...moral bi iztopiti iz politike!

  • mayer 00:01 20.maj 2012.

    preveč mu sneži okrog nosa, pa še špelca mu je tistih par delujočih sivih celic skurla

  • mayer 00:00 20.maj 2012.

    chooobbaannn