Slovenija
62 ogledov

"Striktno smo upoštevali prošnjo"

Državni zbor Anže Petkovšek
V Državnem zboru so se odzvali na izjavo Gala Gjurina.

"Zavračamo neresnično in zavajajočo trditev Gala Gjurina, predsednika Slovenske unije glasbenih ustvarjalcev, zapisano v članku z naslovom »Podpisi prilili olja na ogenj« (Žurnal, 5. 10. 2013, str. 17), ki naj bi med drugim izjavil, da »naj bi na Komisiji za peticije ter za človekove pravice in enake možnosti storili napako s tem, ko naj bi podpise pod trinajst različnih peticij združili v en dokument«.

Naj pojasnimo, da so na Komisiji striktno upoštevali prošnjo Gala Gjurina, poslano dne 11. 7. 2013 na elektronski naslov peticije@dz-rs.si, da sistemsko peticijo (Peticijska vloga za ureditev položaja slovenskih glasbenih ustvarjalcev, z namero zagona zdravega gospodarstva v RS in zaščite glasbene kulture v RS in Beli revitalizacijski plan, ki obsega 13 sistemskih peticij ) v najkrajšem možnem času prejmejo naslovniki, ki so bili navedeni. Gradivo so zato posredovali na 12 naslovov. Dokumenta niso v ničemer spreminjali, temveč so ga, v obliki kot jim je bil poslan, posredovali naprej. Omenjeni dokument še vedno hranijo v elektronskem predalu, zato je omenjene trditve možno kadarkoli preveriti," so sporočili iz Državnega zbora.

Komentarjev 2
  • privat 19:37 10.oktober 2013.

    glej naj se samozvani umetniki raje začnejo ukvarjati z umetnostjo...ne pa da z ritjo ustvarjajo pesmi in stem hočejo živeti! res je da za intelektualno lastnino ima korist skoraj samo država in njeni dobri prijatelji. Do kulturnikov pa pride skoraj ...prikaži več nič....samo kupec teh tujih lastnin dosti ,dosti preveč plača..nekaj kar ni nič vredno!! Poglejmo koliko sazas dobi denarja ...jaz bi rekel da je to že kraja oz. vsaj nesramnost pobiranja tega davka ,pristojbine...ali kako se temu reče! Dragi umetniki naredite si svoje cd-je in živite sao od tega...da odmerite koliko ste ustvarjalni!

  • dragec 18:35 10.oktober 2013.

    Da verjamemo državnemu zboru?