Slovenija
25 ogledov

Strmčnik: To je kaznivo dejanje

“Podpise nasprotniki samostojnega Ankarana zbirajo celo na gradbiščih, pri delav Žurnal24 main
Nova prijava protikorupcijski komisiji. Tokrat zaradi sumljivega prijavljanja stalnega prebivališča.

V predreferendumskem obdobju se je v Ankaran priselilo veliko ljudi, ki so samo izrabili pravico glasovanja. Prijavljali so se na naslovih privržencev stranke Koper je naš in celo v stanovanju v javni lasti občine na Regentovi ulici, kjer jih je bilo prijavljenih kar 40,” opozarja Gregor Strmčnik, pobudnik za ustanovitev samostojne občine Ankaran.

Pri tem naj bi delovali usklajeno tako predstavniki občine, javnega stanovanjskega sklada in upravne enote kot tudi koprskega nogometnega kluba. S primerom se ukvarja protikorupcijska komisija, Strmčnik pa je prepričan, da bi se morala po zakonu odzvati tudi policija.

Svetniki o Ankaranu
Državni svet bo danes odločal o vetu na zakon o ustanovitvi občine Ankaran. Če bo izglasovan, gre zakon v vnovično odločanje državnega zbora, ki ga mora tokrat potrditi z večino (najmanj 46) glasov.

V Kopru so se nasprotniki samostojnosti Ankarana organizirali v Civilno iniciativo Tujega nočemo, svojega ne damo. Zbirajo podpise za naknadni zakonodajni referendum, na katerem bi vsi slovenski volilci odločali o smiselnosti ustanovitve ankaranske občine. Podpise zbirajo povsod – po društvih, lokalih in celo občinskih pisarnah.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 00:40 02.oktober 2014.

    Koprčani mislijo da so Beograd !!! Prohujala su ta vremena Popoviću , prohujala za uvek !