Slovenija
26 ogledov

Strmoglavljeno letalo

(Foto: Radio Krka) Žurnal24 main
Včeraj okoli 18. ure je na travnik ob lokalni cesti v Lipovac pri Dolenji vasi strmoglavilo manjše športno letalo, posredovali so gasilci. K sreči je šlo le za vajo.

Z letališča Novih Lazih pri Kočevski Reki je letalo vzletelo proti Ljubljani, na dolenjevaškem polju ga je močan sunek vetra večkrat zazibal. To je bil tudi razlog, da je pilot nad izgubil nadzor nad letalom. Padcu na cesto ali strnjeno naselje se je kljub temu uspel izogniti; pristal je na travniku, kjer je letalo zajel ogenj. Reševalci so potnika pravočasno rešili, požar pa so pogasili gasilci.

Zapoznela oktobrska vaja
K sreči ni šlo za resničen dogodek, pač pa za vajo, ki so jo v mesecu varnosti pred požari, ta je potekala prejšnji mesec, pripravili v gasilskem sektorju Dolenja vas. Poleg gasilcev iz Dolenje vasi, Grčaric, Rakitnice, Lipovca in Prigorice, so na vaji sodelovali še člani GD Ribnica, ki ima specializirano operemo za tako posredovanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.