Slovenija
25 ogledov

Stroji od danes na Dobu

Podiranje cestninske postaje Torovo Saša Despot
Obnova pete cestninske postaje. Čez dva tedna se bomo skozi njo lahko peljali s 60 km na uro.

Družba za avtoceste v RS (Dars) je danes začela dela za preureditev cestninske postaje Dob na dolenjski avtocesti. Dela bodo trajala predvidoma dva tedna, odstranili pa bodo sredinska cestninska otoka, kar bo vinjetnim vozilom omogočilo vožnjo s hitrostjo 60 kilometrov na uro.

Dva tedna le po eni stezi

Zaradi del bo promet tako v smeri Ljubljane kot Novega mesta predvidoma dva tedna potekal po eni vinjetni stezi in dveh stezah za cestninjenje tovornih vozil.

Po preureditvi bo promet potekal po dveh vinjetnih stezah z omejitvijo hitrosti 60 kilometrov na uro in treh stezah za tovorna oz. nevinjetna vozila v obeh smereh, od katerih bo ena hitra steza ABC.

Peta na vrsti

Dob je peta cestninska postaja, kjer bo Dars odstranil sredinske otoke. Jeseni je preuredil cestninske postaje Log in Videž na primorski avtocesti ter Torovo na gorenjski avtocesti, v začetku aprila pa so dela stekla tudi na cestninski postaji Kompolje na štajerski avtocesti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.