Slovenija
15027 ogledov

Strokovna skupina: Ukrepe je treba zaostriti! Takšni so predlogi.

Vrtec Epa
Strokovna skupina za covid-19 je pripravila nove predloge, ki jih bo na današnji seji preučila vlada.

Večjih sprememb ukrepov po napovedi infektologinje Mateje Logar, ki vodi strokovno skupino za covid-19, ne bodo predlagali. Že prejšnji teden je Logarjeva opozorila, da bo v primeru nespremenjenega stanja treba poostriti ukrepe v javnem potniškem prometu. Strokovna skupina bo tako predlagala uvedbo poostrenega inšpekcijskega nadzora nad izvajanjem ukrepov v javnem potniškem prometu. 

Logarjeva je pojasnila, da je v javnem potniškem prometu opaziti slabo preverjanje epidemioloških ukrepov. Kot je znano, morajo potniki v javnem potniškem prometu nositi zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2 in izpolnjevati pogoj preboleli, cepljeni, testirani (PCT). Izjema od pogoja so mlajši od 12 let in dijaki.

Skupina bo vladi predlagala tudi, naj se v vrtcih posebej pazi na t.i. mehurčke, torej da se otroci iz različnih skupin ne družijo. Med predlogi bo tudi dosledno testiranje predšolskih otrok na koronavirus v primeru znakov okužbe. Med razlogi za sprejetje takšnega predloga je Logarjeva opomnila na možnost prenosa koronavirusa iz okuženih otrok na njihove stare starše.

Zdravstveni minister Janez Poklukar je v torek pojasnil, da ostaja možnost uvedbe šolanja na daljavo za študente, a da tega ta teden zagotovo še ne bodo uvedli. Poklukar je ob tem dodal, da se žal ni uresničil ukrep dela od doma, s čimer bi zmanjšati število stikov in dosegli padec epidemije. Stroka proučuje druge ukrepe, tudi v šolstvu, da bi zamejili epidemijo med mladimi.

Poklukar je ob tem pojasnil, da se z epidemiologi in študentskimi organizacijami pogovarjajo tudi o možnosti uvedbe aplikacije Ostani zdrav za vstop v učilnice fakultet.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 19
  • Marion_Howser 15:18 25.november 2021.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. V prvem mesecu sem prejel 21758 $ in 29467 $ v zadnjem mesecu google pay doma za 3 ure dela na dan. ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • miha91 11:51 25.november 2021.

    Nori Janez je lažni prerok, ki nas vodi na čeri. Strokovna skupina = crime syndicate.

  • QSprm 11:11 25.november 2021.

    Kaj ko bi pateticni rezimksi placanci koncno priznali, da vsi ti njihovi bebavi umotvori nimajo cist nobenega vpliva. Od mask do testov in se najmanj cepljenje. Ce bi vsaj priblizno kaj delovalo, potem ze zdavnaj nebi bilo virusa nikjer vec. ...prikaži več Ce bi famozno ultra ucinkovito cepivo vsaj priblizno delovalo tako kot ga opevajo, bi zdej ne imel vec ljudi v bolnicah kot lani, ko ni bil cepljen nihce. Vse skupaj je le pateticna predstava za rajo in nima z medicino cist nobene zveze.