Slovenija
109 ogledov

Strokovnjak z Dunaja sesul mnenje ljubljanske medicinske fakultete

bolnišnica zdravstveni dom Shutterstock
"Oživljanje bi se moralo začeti že v sobi," je na mariborskem okrajnem sodišču, povedal avstrijski pediater kardiolog Peter Voitl.

Strokovnjak z Dunaja je je prepričan, da bi se zdravljenje 16-mesečne Žane Namestnik z veliko verjetnostjo končalo drugače, če bi ji takoj po sprejemu v mariborsko bolnišnico začeli pravilno dovajati tekočino, poroča Delo. 

Avstrijec je tako demantiral slovenske strokovnjake z ljubljanske medicinske fakultete, ki so v izvedenskem mnenju zapisali, da je zdravnica Olga Krajnc za deklico storila vse, kar je bilo v njeni moči. Voitl namreč meni, da bi morali deklici takoj po sprejemu začeti dovajati tekočino, saj bi tako preprečili dehidracijo, ki je bila po njegovem mnenju ključna za to, da je deklica umrla zaradi možganskega edema. 

Rotavirus? Malo verjetno!

"Teorijo slovenskih medicinskih strokovnjakov, da je rotavirus pri Žani Namestnik neposredno vplival na možgane, je Avstrijec zavrgel z besedami: 'Malo verjetno, kajti to se dogaja le v otrokovi starosti do treh mesecev.' Voitl je namreč prepričan, da bi bilo treba stanje mlade pacientke skrbno spremljati, še posebej zaradi neodzivnosti, zaspanosti in bledosti, ko jo je mamica pripeljala v bolnišnico. Trditev pa podkrepil z dejstvom, da je bila deklica spočeta z umetno oploditvijo, nedonošenka, dvojčica in je imela težave s pridobivanjem teže," poroča Delo. 

Kritičen je bil tudi do ravnanja medicinskih sester. Prepričan je, da je osebje z nošenjem Žane na intenzivni oddelek izgubilo dragocenih 15 minut in bi moralo oživljanje začeti že v sobi, v kateri je ležala malčica.

Do tragedije je prišlo pred osmimi leti, starši pa še vedno niso dočakali pravnomočne sodbe. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 23
  • Johnny13a 22:09 06.april 2017.

    Podatki, kjer jim lahko vse to zaupaš, pa bodo vse te teorije tudi strokovno obravnavali:http://www.psih-klinika.si/strokovne-enote/center-za-klinicno-psihiatrijo/enota-za-intenzivno-psihiatrijo/

  • Johnny13a 22:06 06.april 2017.

    Pokliči prosimhttp://www.psih-klinika.si/koristne-informacije/klic-v-dusevni-stiski/

  • a04fcc1478065fdf1a95135fefb1e4e18500f9f6 17:59 06.april 2017.

    Ta članek nima veze s cepljenjem, imajo pa moji komentarji veze s člankom, to je:Dohtariada ne bo priznala svoje nesposobnosti, niti ne bodo priznali napak, niti stranskih učinkov zdravil / cepiv, ki so jih predpisali pacientu. Zato torej - ...prikaži več naslednjič ko vam dohtar ne bo priznal stranskih učinkov na zdravilo / cepivo, ko bo zavračal vsakršno povezavo s tem, kar je predpisal pacientu, se spomnite tega članka.