Slovenija
59 ogledov

Strokovnjaki svarijo, internet bo padel

Hekerski napad Profimedias
Strokovnjaki opozarjajo, da bi leto 2017 lahko prineslo nepredstavljivo.

LogRhythm napoveduje, da bo v letu 2017 prišlo do padca interneta. Svetovni splet bi lahko ugasnil za 24 ur. Podpredsednik podjetja in strokovnjak za varnost James Carder opozarja, da ne bo šlo samo za težave z nalaganjem fotografij na družbena omrežja, ampak za obsežen hekerski napad. 

Carder poudarja, da je letos prišlo do več napadov, s katerimi so spletni kriminalci testirali teren. Oktobra je bil tarča hekerjev ameriški ponudnik internetnih storitev Dyn. Hekerji so napadli DDoS in s tem več milijonom uporabnikov onemogočili dostop do spleta. "To so bili zgolj testi. Če dokažeš, da lahko za nekaj ur onemogočiš velike strani in velik del spleta v ZDA, lahko to storiš tudi za obdobje 24 ur," opozarja Carder. 

Za prihodnje leto Carder napoveduje prevlado lažnih novic in več napadov na medije, kot sta CNN in Fox News. "Ker so velike medijske hiše začele izgubljati vpliv – česar si ne morejo privoščiti -, se bodo na lažne novice odzvale z neko stopnjo medijskega nadzora, kar zna uiti izpod nadzora," ocenjuje Carder. "Hekerji se bodo v imenu zaščite svobode govora na to odzvali z napadi na velike medije."

 

Komentarjev 7
  • Zmago 20:04 23.december 2016.

    https://www.youtube.com/watch?v=GzZji8iKrOc

  • Zmago 10:56 23.december 2016.

    Ja, ja, ti si boš že pomagal, kaj pa tisti, ki jih še kaj drugega zanima ;-))))

  • Zmago 09:04 23.december 2016.

    Največji lažnivci in manipulanti se bojijo ............. resnice. Laž ima kratke noge ......... pa žal ....... dolgo življenje.https://www.youtube.com/watch?v=wuCs64vaccAIn nanimivo kaj pravi eden od spreobrnjenih judov ???https://www.youtube.com/watch?v=b8_Wndy3D5s