Slovenija
198 ogledov

Štromajerja bo zamenjal Krdžić

ŠOUL za zdaj vodi tehnično predsedstvo Aljoše Krdžića (desno), predsednik študen Žurnal24 main
Predsednik ljubljanske študentske organizacije Jernej Štromajer je odstopil. Kandidat za njegovega naslednika je Aljoša Krdžić.
V prizadevanju za ponovno enakopravno zastopanje študentov Univerze v Ljubljani v ŠOS-u je ključna enotnost vseh študentskih skupin znotraj ŠOU v Ljubljani in to smo sedaj tudi dosegli.
Jernej Štromajer

Poslanski klubi študentskega zbora ljubljanske študentske organizacije so, kot so napovedali v začetku meseca, sestavili tehnično predsedstvo, dosedanji ministri, vključno s predsednikom ŠOUL, pa so odstopili.

"Temeljna naloga tega predsedstva bo zaščita interesov študentov Univerze v Ljubljani," je povedal Štromajer, s čimer je mislil predvsem na novosprejeto študentsko ustavo, zaradi katere bo ljubljanska študentska organizacija dobila približno dva milijona evrov manj denarja.

Predsedstvo bo organizacijo vodilo do študentskih volitev, ki bodo oktobra. V tehnični vladi bosta sedela po dva kandidata iz vsakega poslanskega kluba študentskega zbora. Kandidat za novega predsednika je Aljoša Krdžić, ki je že napovedal reorganizacijo delovanja ŠOU v Ljubljani. "Zavedamo se zahtevnosti nalog, zato je tehnično predsedstvo najboljša trenutna rešitev za vse študente Univerze v Ljubljani,« je dejal.

"To je njihova avtonomna odločitev," je o menjavi na vrhu ljubljanske organizacije povedala Katja Šoba, predsednica Študentske organizacije Slovenija. Domnev, da je do zamenjave prišlo zaradi očitkov o netransparentni porabi denarja, ni želela komentirati. So pa zadovoljstvo nad odstopom Štromajerja izrazli v podmladku NSi. "Obžalujemo, da je do odločitve o odstopu prišlo šele danes," so zapisali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.