Slovenija
76 ogledov

Štromajerjev odstop, Šobi grozili

(Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Predsednik ljubljanske študentske organizacije napovedal svoj odstop. Preiskovanega člana, ki naj bi grozil Katji Šoba, so medtem razrešili vseh funkcij.

Predsednik ljubljanske študentske organizacije Jernej Štromajer naj bi po pisanju nekaterih medijev v ponedeljek ponudil svoj odstop, kar je po priprtju enega od članov organizacije Željka Milovanoviča zaradi suma podkupovanja zahtevala tudi opozicija v študentskem zboru.

Zaradi sprememb študentske ustave bo ljubljanska študentska organizacija imela manj pooblastil in denarja. Izgubila bo približno dva milijona evrov.

Vendar se bo to zgodilo šele, ko bo dosežen dogovor o oblikovanju vlade študentske enotnosti, h kateri je predsednik ŠOUL pozval po včerajšnjih pogovorih s člani predsedstva in poslanci ljubljanske organizacije. "Temeljna naloga te vlade bi bila preprečitev škode nelegalno sprejete študentske ustave, ki krči pravice študentov Univerze v Ljubljani," so sporočili iz organizacije.

Študentska ustava po prepričanju vodstva ŠOS spravlja ljubljanske študente v neenakopraven položaj. Pogovori o oblikovanju vlade študentske enotnosti, ki bi jo sestavljale vse študentske skupine znotraj ŠOU v Ljubljani, se bodo začeli v ponedeljek.

Od srede nisem več prespala v Ljubljani, ker sem imela občutek nelagodja.
Katja Šoba

ŠOUL razrešil Milovanoviča
ŠOUL je Milovanoviča že razrešila z vseh funkcij. "Aktivnosti, ki jih je Željko Milovanovič izvajal za preprečitev sprejetja študentske ustave na sredini skupščini ŠOS, ŠOU v Ljubljani ostro obsoja in vnovič poudarja, da jih je študent izvajal po svoji vesti in brez vednosti vodstva ŠOU v Ljubljani," so zapisali.

Šoba se boji spati v Ljubljani
Predsednica Študentske organizacije Slovenije (ŠOS) Katja Šoba pa je dejala, da ji je Milovanovič grozil. Kot pravi, ji je v sredo sporočil, da bo "dobila pismo, ki naj ga ne odpira". V četrtek ji je nato po telefonu zagrozil, da bo ona kolateralna škoda dogajanja okrog sprejemanja študentske ustave ter da se lahko "zgodijo tudi kakšni plačani članki", ki bodo blatili študentske organizacije, pojasnjuje Šoba. "Od srede nisem več prespala v Ljubljani, ker sem imela občutek nelagodja," še dodaja.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.