Slovenija
32 ogledov

Stroške bodo poravnali v treh delih

Delegacija KZS si je konec januarja ogledala dvorano Podmežakla in se seznanila Žurnal24 main
EP. Sredstva v višini 720 tisoč evrov v prihodnjih proračunih, podpis pogodbe v začetku aprila.

"Z organizacijo predtekmovalne skupine evropskega prvenstva v košarki prevzemamo stroške v višini 720 tisoč evrov, ki jih bomo poravnali v treh delih. Letos občina ne bo nosila finančnih posledic, ker tega denarja v letošnjem proračunu nima rezerviranega, z naslednjimi proračuni, torej v letih od 2012 do 2014, pa bomo zagotovili vsa pogodbeno določena finančna sredstva," je v petek povedal jeseniški župan Tomaž Tom Mencinger.

Kot je pojasnil, so, takoj ko jim je Košarkarska zveza Slovenije (KZS) v pregled poslala pogodbo s finančnimi posledicami za občinski proračun, dali svoje pripombe in predlagali drugačno dinamiko plačil, s čimer je na koncu soglašalo tudi vodstvo KZS.

Velika priložnost
"Gre za priložnost, ki je Občina Jesenice v naslednjih 50 letih zagotovo ne bo več imela. Tudi tokrat bomo pokazali, da znamo in smo sposobni organizirati tako velike prireditve," je sklenil Mencinger. Pogodbo za organizacijo tekmovanj bo občina s KSZ predvidoma podpisala v začetku aprila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.