Slovenija
90 ogledov

Stroške varovanja bomo pokrili iz proračuna

SDS Žurnal24 main
Stroške za varovanje Viktorja Orbana, ki je bil gost na kongresu SDS, bomo poravnali davkoplačevalci.

"Policija varuje varovane osebe na podlagi Uredbe o varovanju določenih oseb, prostorov, objektov in okolišev objektov, ki jih varuje policija (Ur. list RS, št. 63/2013). Varovana oseba, o kateri sprašujete je bila varovana na podlagi drugega odstavka  9. člena (na zaprosilo tujih varnostnih organov). Stroškov policija posebej ne vodi," so na vprašanje, kdo be pokril stroške varovanja madžarskega predsednika vlade, odgovorili na ministrstvu za notranje zadeve. 

Šlo je sicer za zasebni obisk, Orban pa se tudi se ni srečal s slovenskim kolegom Mirom Cerarjem. 

Tudi tuje policije varujejo naše varovane osebe

Koliko policistov je bilo vključenih v varovanje, na ministrstvu za notranje zadeve ne razkrivajo. "V varovanje je bilo vključeno tolikšno število policistov, da smo lahko zagotavljali ustrezno varovanje. Podrobnosti zaradi metod in taktike dela ne moremo razkrivati," pravijo in dodajajo, da tudi tuji varnostni organi varujejo tudi naše varovane osebe na zasebnih poteh v tujini, če zaprosimo za varovanje in pomoč.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 29
  • Avatar Zala
    Zala 01:35 23.maj 2017.

    Plačali smo že mnogo pasjih procesij, pa ne bi te. Čakam, da nekdo povabi Melanijo na osebni obisk, to nas bo šele osušilo.

  • wizeman 01:21 23.maj 2017.

    Ampak ne več dolgo. Še eden ali dva taka, pa je vojna tu.....

  • wizeman 00:58 23.maj 2017.

    Bolj desne vlade, kot je aktualna, še Glanckopf skup ne spravi.......