Slovenija
18 ogledov

Stroški poleteli v nebo

Stroški ureditve trga so narasli za okoli milijon evrov. Del še niso končali. (F Žurnal24 main
Mariborski vodovod, glavni izvajalec projekta, je ugotovil, da potrebuje še vsaj milijon evrov.
3 milijone evrov (približno) naj bi bila po naših informacijah končna cena investicije.

Prenova Trga Leona Štuklja je poskočila v višave. Od prvotno načrtovanega 1,5 milijona evrov za investicijo naj bi se zdaj ta že približala znesku okoli 2,5 milijona evrov. Naši viri navajajo, da to še ni končna cena in da naj bi se ta gibala okoli treh milijonov evrov.

Odločal bo mestni svet
“Za mestni svet se že pripravlja gradivo, kjer se bo sprejemalo povišanje zneska investicije,” je pojasnil Aleš Škof, vodja službe mestnega sveta, in dodal, da bo ta točka najverjetneje obravnavana na seji 29. novembra.

Izvajalec del na omenjenem trgu je Mariborski vodovod, ki ga vodi nekdanji podžupan Danilo Burnač. Njihov glavni podizvajalec pa je podjetje Nigrad, v katerem je Burnač tudi član nadzornega sveta. Na Mestni občini Maribor (MOM) so pojasnili, da so jih presenetila dodatna nepredvidena dela na komunalni infrastrukturi in dodatna rušitvena dela. Našteto pa naj bi tako povečalo stroške investicije za milijon evrov. Ali bodo prenovo do odločitve mestnega sveta ustavili, smo želeli preveriti pri Burnaču, ki pa se na naše klice v petek ni odzival.

Konec del še ni znan
Prenova trga, ki bi po prvotnih načrtih morala biti končana že pred volitvami, očitno še nekaj časa ne bo pod streho. Kot pravijo na MOM, se je zamik gradbenih del zgodil zaradi bistveno večjih posegov na področju obnove, prestavitve in gradnje nove komunalne infrastrukture, kot je bilo predvideno. “Najdenih je bilo tudi veliko podzemnih objektov, ki jih je bilo treba deloma odstraniti, deloma pa ohraniti in temu prilagoditi projektne rešitve,” so dodali na MOM. Kdaj bodo dela končana, na občini še ne vedo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.